Putin má dvoch tajných synov s gymnastkou, ktorí žijú v luxuse izolovaní od sveta

NETKY.SK • 6 September 2024, 16:07 • 2 min
Putin má dvoch tajných synov s gymnastkou, ktorí žijú v luxuse izolovaní od sveta

Ruský prezident Vladimir Putin má dvoch tajných synov, ktorí žijú izolovaným luxusným životom v prísne stráženom sídle, uvádza ruská webová stránka pre investigatívnu žurnalistiku.

slovakia

left justify in out

Centrum Dossier uviedlo, že deväťročný Ivan a päťročný Vladimir mladší trávia väčšinu roka v otcovom rozľahlom sídle pri Valdajskom jazere severozápadne od Moskvy. Ich matkou je Alina Kabajevová, bývalá olympijská gymnastka, ktorej vzťah s Putinom bol v Rusku viac ako desať rokov verejným tajomstvom, tvrdí centrum Dossier.

Obaja chlapci sú obklopení vychovávateľkami, opatrovateľkami, učiteľmi a príslušníkmi Federálnej gardy Kremľa a radi sa hrajú s obrovskou stavebnicou lega a iPadom, uvádza sa v správe.

"Musia sa hrať väčšinou sami alebo s dospelými," uvádza sa v správe, ktorú vypracovali s pomocou zamestnanca rezidencie Valdaj. "S rodičmi sa vidia len neskoro večer."

V dome sú dva poníky, králiky a bernardín, o ktorého sa stará kremelská stráž, ale žije s rodinou. Predpokladá sa, že dve deti otravujú Putina napodobňovaním kreslených disneyoviek.

 

Ivan sa narodil na jar 2015 v pôrodnici Sant'Anna vo švajčiarskom meste Lugano, zatiaľ čo Vladimir mladší sa narodil na jar 2019 v Moskve, uvádza sa v správe. Putin sa o chlapcoch nikdy priamo nezmienil. Tento týždeň však povedal školákom na Sibíri, že "členovia mojej rodiny, tí najmenší, hovoria po čínsky". Predpokladá sa, že sa učia aj angličtinu a nemčinu.

Centrum Dossier uviedlo, že našlo Ivanove fotografie, ale z etických dôvodov ich nezverejňuje.

Zamestnanci majú zakázané opustiť areál, ale môžu využívať posilňovňu a tenisový kurt. Ponúkaný plat bol 6 500 libier mesačne. Centrum Dossier uviedlo, že fluktuácia bola vysoká.

Putinových synov nemožno nájsť v štátnych databázach, od malička majú krycie doklady, ktoré sú väčšinou určené pre špiónov a ľudí pod štátnou ochranou. "Ich dátumy narodenia sú známe len ich najbližšej rodine. Nelietajú pravidelnými letmi, majú samostatné lietadlá," uvádza sa v správe. "Nechodia do škôlky ani do školy, učia ich najaté vychovávateľky. Žijú v rezidenciách strážených FSO, plavia sa na jachtách a jazdia obrnenými vlakmi."

Vo februári a marci sa chlapci presťahovali do luxusnej rezidencie v blízkosti strediska Krasnaja Poljana, kde sa učili lyžovať. Júl a august trávia na luxusných jachtách, zvyčajne vo Fínskom zálive, na pobreží Čierneho mora a na severných ruských jazerách. Chlapci cestujú obrneným vlakom alebo súkromným lietadlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Independent, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies