Putin ocenil Lukašenka: Udelil mu najvyššie ruské vyznamenanie pri príležitosti 70. narodenín

NETKY.SK • 31 August 2024, 09:20 • 2 min
Putin ocenil Lukašenka: Udelil mu najvyššie ruské vyznamenanie pri príležitosti 70. narodenín

Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal bieloruskému lídrovi Alexandrovi Lukašenkovi k jeho 70. narodeninám a udelil mu Rád svätého Andreja za posilňovanie rusko-bieloruského strategického partnerstva. Kremeľ túto správu oznámil v piatok.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal bieloruskému lídrovi Alexandrovi Lukašenkovi k 70. narodeninám a udelil mu najvyššie štátne vyznamenanie.

Lukašenkovi udelil Putin Rád svätého Andreja za jeho prínos pri posilňovaní strategického partnerstva medzi Bieloruskom a Ruskom, uviedol Kremeľ.
"Úprimne si vážim naše dobré priateľské vzťahy, ktoré prešli skúškou časom. Samozrejme, verím, že spoločným úsilím budeme aj naďalej robiť všetko pre posilnenie plodnej rusko-bieloruskej spolupráce," uviedol Putin v telegrame gratulácie adresovanom bieloruskému lídrovi.

Lukašenko, ktorý vládne v Bielorusku železnou rukou už 30 rokov, je často označovaný za posledného európskeho diktátora.

Vzhľadom na európske a americké sankcie je ekonomicky závislé Bielorusko od Ruska.

Lukašenko, ruský spojenec, v čase prebiehajúcej vojny na Ukrajine umožnil Rusku využiť pri spustení invázie aj bieloruské územie.

V minulosti Putin opísal Lukašenka ako múdreho politika, ktorý v ťažkých situáciách robí prezieravé rozhodnutia.
Okrem Lukašenka je nositeľom najvyššieho ruského vyznamenania, Rádu svätého Andreja, aj čínsky prezident Si Ťin-pching a indický premiér Naréndra Módí, ktorý sa ním stal nedávno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: DPA, Sky News, Foto: SITA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies