Raper a producent Sean ‘Diddy’ Combs zostáva vo väzbe: Sudca zamietol žiadosť o prepustenie na kauciu v prípade obchodovania s ľuďmi

NETKY.SK • 19 September 2024, 16:11 • 2 min
Raper a producent Sean ‘Diddy’ Combs zostáva vo väzbe: Sudca zamietol žiadosť o prepustenie na kauciu v prípade obchodovania s ľuďmi

NEW YORK - Sean "Diddy" Combs, obvinený z obchodovania s ľuďmi, zostane vo väzbe. Druhý sudca v stredu popoludní rozhodol, že nebude prepustený na kauciu. Právny tím Combs podal odvolanie, žiadajúc jeho prepustenie pred súdnym procesom kvôli "neľudským" podmienkam vo väzbe, potom čo prvý sudca v utorok rozhodol, že hudobný magnát má zostať vo väzbe až do začiatku súdneho procesu.

slovakia

left justify in out

Prokurátori tvrdili, že hrozí riziko marenia prípadu, a sudca Andrew Carter vo svojom stredajšom rozhodnutí uviedol, že neexistujú žiadne podmienky, ktoré by znižovali riziko ovplyvňovania svedkov alebo marenia.

Hip-hopový umelec čelí obvineniam z vydieračského sprisahania, sexuálneho násilia a prepravy za účelom vykonávania prostitúcie. V utorok priznal svoju nevinu.

V prípade usvedčenia hrozí 54-ročnému Combsovi trest odňatia slobody až na doživotie. Jeho ďalšie súdne pojednávanie bolo naplánované na 9. októbra. Combsov právny zástupca Marc Agnifilo pre CNN uviedol, že sa proti rozsudku opäť odvolá.

"Nenechám ho sedieť v tom väzení ani o deň dlhšie, ako musí," povedal Agnifilo. Na otázku o zjavnej absencii Combsovej reakcie na rozsudok Agnifilo odpovedal: "Je to stoický človek. V živote toho prežil veľa."

Sean "Diddy" Combs a jeho obhajca Marc Agnifilo stoja pred americkou sudkyňou Robyn Tarnofskyovou po tom, ako proti nemu prokurátori 17. septembra vzniesli na federálnom súde v New Yorku tri obvinenia.
Sean "Diddy" Combs a jeho obhajca Marc Agnifilo stoja pred americkou sudkyňou Robyn Tarnofskyovou po tom, ako proti nemu prokurátori 17. septembra vzniesli na federálnom súde v New Yorku tri obvinenia.
Zdroj: Reuters / Jane Rosenberg

Combsa zatkli v pondelok večer po tom, ako ho veľká porota obvinila z troch trestných činov súvisiacich s jeho údajným dlhoročným sexuálnym zneužívaním žien, uviedla federálna prokuratúra.

Na stredajšom pojednávaní sa Combsov obhajca spýtal sudcu, či by zvážil presun do iného zariadenia v okrese Essex v New Jersey. Sudca požiadal obhajobu, aby do 23. septembra predložila stanovisko k otázke umiestnenia.

Sudca stanovil ďalšie pojednávanie o stave prípadu na 9. októbra. Obhajoba nesúhlasila s tým, aby sa prípad prejednával v novembri.

V stredu sa na súde ozval hlasný povzdych, keď Combsa opäť odmietli prepustiť na kauciu, ale nebolo jasné, kto ho prepustil.

Combsova rodina vrátane jeho troch synov sedela v stredu v druhom rade súdnej siene. Pri vstupe do miestnosti pred súdnym pojednávaním zamával svojej rodine. Keď ho po skončení pojednávania odvádzali, pozrel sa na nich.

V snahe presvedčiť federálneho sudcu, aby Combsa prepustil na slobodu, kým čaká na súd, jeho právnici v stredu predložili nový balík návrhov na kauciu, v ktorom navrhli obmedziť všetky návštevy žien v jeho dome, ktoré nie sú členmi jeho rodiny, a obmedziť všetky návštevy v jeho nehnuteľnostiach v Miami.

Navrhovaný balík kaucií zahŕňal aj kauciu vo výške 50 miliónov dolárov, ktorú podpísali Combs, jeho matka a niekoľko rodinných príslušníkov, odovzdanie pasu, domáce väzenie, týždenné testovanie na drogy a denník návštev, ktorý sa má každý večer predložiť oddeleniu predbežného vyšetrovania.

Prokurátori zdôraznili pripomienky sudkyne Robyn Tarnofskyovej, ktorá v utorok zamietla prepustenie na kauciu a uviedla, že Combsova drogová minulosť a prístup k zbraniam z neho robia nebezpečenstvo. Combs "predstavuje nebezpečenstvo - pre obete a iné osoby, a to tak fyzickým násilím, ako aj obštrukčným správaním - a riziko úteku" a "musí byť zadržaný", dodali prokurátori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, TODAY.com, Foto: Sky News / Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies