RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob

NETKY.SK • 18 December 2019, 17:15 • 2 min
RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob

Každý vie, že k pravým slovenským Vianociam patrí dobré jedlo. Najtradičnejším pochodom je kapor, avšak aj ten sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Nebojte sa experimentovať a skúste ho tento rok pripraviť neobyčajne, na maďarský spôsob.

slovakia

left justify in out

Kombinácia ryby a rezancov možno znie zvláštne, no kapor na spôsob „Dorozsmai“ presvedčí vaše chuťové bunky. Recept je o niečo náročnejší, avšak výsledok stojí za to.

 

img

 

Suroviny

1 kg kapra (filé alebo sladkovodný sumec)

50 dkg domáce rezance

50 dkg šampiňónov

15 kg slaniny

2 stredné kúsky papriky

1 veľké paradajka (alebo 15 dkg domáceho leča)

2 dkg štipľavej papriky (podľa chuti)

2 veľké cibule

1 strúčik cesnaku

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

paprika podľa chuti (mletá)

3 dl slnečnicový olej

20 dkg strúhanky

1 lyžica múky

625 g kyslej smotany

 

Postup

Rybu nakrájame na menšie kúsky, posolíme a necháme hodinu odstáť. Medzitým pripravíme hubový papríkáš.  Nakrájanú slaninu dáme na panvicu,  pridáme jemne nakrájanú cibuľu a udusíme. Nakrájame papriku a paradajky na malé kocky, huby na plátky. Na podusenú cibuľku pridáme roztlačený cesnak, posypeme červenou paprikou a varíme s nakrájanou zeleninou, kým nebude mäkká. Pridávame korenie, soľ. Rozmiešame múku s kyslou smotanou a tiež ju pridáme do zmesi a povaríme. Pripravíme domáce rezance, rybu obalíme v trojobale a vysmažíme. Rezance zmiešame s omáčkou, následne vložíme do misy a rybu dáme na vrch. Vrch polejeme trochou kyslej smotany, ozdobíme paprikou a paradajkami.

Potom vložíme do rúry a do zlatista upečieme. Rúru nastavíme na 200 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Kristián Kubiš



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies