Výborných mrkvových hranolčekov nikdy nie je dosť!
Budeme potrebovať:
4 ks mrkva
2 PL rastlinný olej
3 PL strúhaný parmezán
1 KL mleté čierne korenie
1/2 KL soľ
Postup
1. Mrkvy umyjeme a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky
2. Každú mrkvu priečne prepolíme a každú polovicu pozdĺžne prerežeme na dve časti. Štvrtiny následne nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky.
3. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút.
4. Podávame ešte teplé s domácim dresingom, alebo bielym jogurtom.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies