REPORTÁŽ Banská Bystrica SNP80: V programe zahviezdili aj Cmorík, Bezdeda, Regešová, Zimányiová či učiteľský zbor +FOTO +VIDEO

NETKY.SK • 1 September 2024, 03:31 • 3 min
REPORTÁŽ  Banská Bystrica SNP80:  V programe zahviezdili aj Cmorík, Bezdeda, Regešová, Zimányiová či učiteľský zbor +FOTO +VIDEO

BANSKÁ BYSTRICA – V Galaprograme k 80. výročiu SNP na veľkom pódiu zažiarili aj speváci Peter Cmorík, Tomáš Bezdeda či Spevácky zbor slovenských učiteľov. Ponúkame vám rozhovor s Petrom i Tomášom, ako aj s dirigentom učiteľského zboru Štefanom Sedlickým.

slovakia

left justify in out

Petra Cmoríka, aj Tomáša Bezdedu netreba obzvlášť predstavovať, poznáme ich zo známej televíznej speváckej súťaže Superstar. Tá ich posunula ďalej a vďaka nej sa dostali do povedomia širokej verejnosti. Obaja si už založili rodinu a majú deti. Záleží im na bezpečnom a mierovom živote v našej krajine.

Peter Cmorík: „Naše dejiny a naša história je pre výchovu detí veľmi dôležitá.“

Peter v Galaprograme pri príležitosti 80. výročia SNP v Banskej Bystrici zaspieval niekoľko známych piesní spoločne s Tomášom Bezdedom, Ivanou Regešovou, Andreou Zimányiovou a Orchestrom Gustava Broma.

Možno ste nevedeli, ale Peter popri vyučovaní hry na klavíri a gitare na základnej umeleckej škole hral vo viacerých kapelách - Amadeus, Hematit, Aeroplane a Humana. S kapelou OK Band hral dokonca šesť mesiacov v Japonsku. Po návrate sa prihlásil do súťaže Slovensko hľadá Superstar, ktorú v roku 2006 aj vyhral.

Vtedy začala jeho spolupráca s renomovanými hudobníkmi Jurajom Kupcom, Martinom Gašparom, Marcelom Buntajom či Jurajom Tatárom. Spolu s Kupcom napísali prvé hity „Dážď“ a „Mám pocit“, ktoré sa stali zároveň hitmi roka. V roku 2006 vydal album Nádherný deň, ktorý sa stal multiplatinový.  

Má na konte štúdiové albumy, jednu kompiláciu Best of a mnoho singlov, spoluprác a piesní do filmov a seriálov. Je päťnásobným Zlatým slávikom a získal mnoho ďalších ocenení.

 

Tomáš Bezdeda: „SNP si treba pripomínať, je to veľký míľnik nás Slovákov.“

Tomáš nám pred vystúpením prezradil, že spolu s Petrom Cmoríkom, Ivanou Regešovou či Andreou Zimányiovou zaspievajú výber známych skladieb, okrem iných Vaša Patejdla a Paľa Hammela, ale v sprievode Orchestra Vlada Valoviča.

Tomáš bol finalistom prvej série Slovensko hľadá Superstar. Skončil na 3. mieste. Spolupracoval so skupinou AYA a vydal svoje prvé CD “Obyčajné slová“. Jeho súčasťou je duet s Adelou Banášovou. Za predaj tohto CD získal platinovú platňu.

Moderoval hitparádu XXL. Zúčastnil sa tanečnej súťaže „Let's Dance“, kde sa s tanečnou partnerkou Mirkou Kosorínovou umiestnil na 3. mieste. V roku 2006 vydal druhý album s názvom Ostrov. O sedem rokov neskôr prišiel tretí album s názvom Bronzový.

 

Učiteľský zbor

Na pódiu v Galaprograme vystúpil aj mužský Spevácky zbor slovenských učiteľov. Je jedným z najstarších speváckych telies u nás. Získal už veľa významných ocenení. Dirigent Štefan Sedlický nám prezradil, že zbor má 103-ročnú tradíciu. Keď nastúpili na pódium, všetko stíchlo. V závere si od publika vyslúžili standing ovation.

V Galaprograme sa predstavilo aj Slovenské divadlo tanca s muzikálom Vyznanie.

Ponúkame vám rozhovor so spevákmi Petrom Cmoríkom a Tomášom Bezdedom, ako aj s dirigentom Speváckeho zboru slovenských učiteľov Štefanom Sedlickým.

 

 

VIDEO
(zdroj: Netky)

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Text: Netky/Renáta Koreňová, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies