Ruské ministerstvo obrany hlási zničenie 110 dronov v nočnom útoku na sedem regiónov + VIDEO

NETKY.SK • 21 Október 2024, 13:12 • 2 min
Ruské ministerstvo obrany hlási zničenie 110 dronov v nočnom útoku na sedem regiónov + VIDEO

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že v rámci nočného útoku bolo zničených 110 dronov, pričom najviac dronov, až 43, bolo zostrelených nad pohraničným regiónom Kursk. Incidenty, ktoré sa udiali v blízkosti priemyselných zón, spôsobili zranenie štyroch bojovníkov, zatiaľ čo ukrajinské ozbrojené sily čelili výrazným stratám vo vojne. Takéto letecké útoky sú v Rusku aj po dvoch a pol roku invázie na Ukrajinu stále pomerne zriedkavé.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že počas nočného útoku na sedem ruských regiónov bolo zničených 110 dronov. Mnohé z nich boli zamerané na ruský pohraničný región Kursk, kde bolo údajne zostrelených 43 dronov.

Na záberoch zo sociálnych médií sa objavilo, že protivzdušná obrana pracuje nad mestom Dzeržinsk v Nižnonovgorodskej oblasti, v blízkosti továrne na výrobu výbušnín.

Miestny guvernér Gleb Nikitin v nedeľu na sociálnej sieti napísal, že pri odraze útoku dronu nad priemyselnou zónou Dzeržinska boli zranení štyria bojovníci, ale ďalšie podrobnosti neuviedol.

Takéto rozsiahle letecké útoky sú nad Ruskom dva a pol roka po tom, čo Moskva vo februári 2022 začala inváziu na Ukrajinu v plnom rozsahu, stále pomerne zriedkavé.

Pri podobnom útoku koncom septembra ruské ministerstvo obrany informovalo o zničení 125 dronov v siedmich regiónoch.

Ukrajinské ozbrojené sily stratili šancu preniknúť do Kurskej jadrovej elektrárne (JE), uviedol ruský veliteľ jednotky špeciálnych síl Achmat. "Poviem to takto: Ukrajina stratila jedinú šancu preniknúť do jadrovej elektrárne už v prvých dňoch [invázie], keď sa pokúsila realizovať takzvaný plán bleskovej vojny a dať nám jadrové ultimátum," povedal veliteľ pre TASS.

Zdôraznil, že ruské ozbrojené sily rýchlo stiahli do tejto oblasti jednotky pripravené na boj.

"Prišlo ich veľa [ukrajinských vojakov], je ich tu pochovaných už viac ako 20 000, nepočítajúc stovky kusov techniky. <...> Už stratili všetky svoje šance. Teraz je to len divadlo, aby si zachovali tvár. Navyše to vedie k tomu, že jednoducho mladí Ukrajinci sú obetovaní ambíciám ich 'vyhasnutého' prezidenta," povedal veliteľ.

Ukrajinské ozbrojené sily zaútočili 6. augusta na ruskú Kurskú oblasť. Obyvatelia pohraničných oblastí sú evakuovaní na bezpečné územia. Podľa ministerstva obrany Kyjev od začiatku bojov v Kurskej oblasti stratil až viac ako 25 000 vojakov. Operácia na zničenie ukrajinských ozbrojených formácií pokračuje.

Sapér ruského ministerstva pre mimoriadne situácie v Kurskej oblasti.
Sapér ruského ministerstva pre mimoriadne situácie v Kurskej oblasti.
Zdroj: TASS / Mikhail Klimentyev


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASS, Euronews, Foto: Al Jazeera
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies