Ruské sily ovládli obec Kirove: Postupujú hlbšie, ukrajinské úsilie v Kurskej oblasti pokračuje

NETKY.SK • 31 August 2024, 15:10 • 2 min
Ruské sily ovládli obec Kirove: Postupujú hlbšie, ukrajinské úsilie v Kurskej oblasti pokračuje

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho sily dobyli obec Kirove v Doneckej oblasti, pričom pokračujú v postupe na východe Ukrajiny. Tento krok prichádza v čase, keď ukrajinská armáda bojuje o územie v ruskej Kurskej oblasti. Ruské sily hlásia ďalšie úspechy, zatiaľ čo ukrajinské sily intenzívne pracujú na svojich vlastných ofenzívnych operáciách.

slovakia

left justify in out

Ruské sily dobyli obec Kirove v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

V sobotu ruský rezort obrany informoval prostredníctvom sociálnej siete Telegram, že jeho jednotky „oslobodili“ obec Kirove na východnej Ukrajine a pokračujú v postupovaní hlbšie do obranných liniek nepriateľa.

Aj v piatok ministerstvo obrany hlásilo dobytie viacerých obcí v Doneckej, Luhanskej a Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Donecká a Luhanská oblasť sú medzi štyrmi ukrajinskými regiónmi, ktoré Rusko anektovalo po sporných referendách na jeseň 2022, hoci nad nimi nemalo úplnú kontrolu.

Ukrajina a Západ túto anexiu označili za protiprávnu.

V poslednom období ruské sily pravidelne hlásia dobytie nových obcí na východe Ukrajiny. Tieto udalosti sa odohrávajú v čase, keď ukrajinská armáda zároveň usiluje o získanie územia v ruskej pohraničnej Kurskej oblasti, do ktorej ukrajinské sily prenikli začiatkom augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: REUTERS
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies