Rusko útočilo na Kyjev a Ľvov, o život prišlo sedem ľudí vrátane detí. Vzlietli aj poľské lietadlá

NETKY.SK • 4 September 2024, 12:06 • 2 min
Rusko útočilo na Kyjev a Ľvov, o život prišlo sedem ľudí vrátane detí. Vzlietli aj poľské lietadlá

KYEJV - Ďalší ruský raketový útok v stredu večer bol okrem iného zameraný na ukrajinské hlavné mesto Kyjev a Rusko zaútočilo aj na západoukrajinské mesto Ľvov pomocou dronov. Informovala o tom ukrajinská armáda a dodala, že jej protivzdušná obrana útok odrazila, uviedla agentúra Reuters. Ruský útok mal dôsledky aj v susednom Poľsku, ktoré v stredu nasadilo vlastné a spojenecké lietadlá na zaistenie bezpečnosti svojho vzdušného priestoru.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters svedkovia počuli na predmestí Kyjeva niekoľko výbuchov. Podľa nich ukrajinská protivzdušná obrana v tom čase zrejme odrážala útok.

„V dôsledku nepriateľského ostreľovania boli vo Ľvove poškodené obytné budovy. Na miesto sú nasmerované všetky špecializované služby,“ napísal v stredu ráno náčelník oblastnej vojenskej správy Maksym Kozyckyj. Používatelia na sociálnych sieťach v stredu ráno informovali o požiari medzi obytnými budovami v oblasti hlavnej železničnej stanice.

 

Ukrajinské vzdušné sily na komunikačnej platforme Telegram uviedli, že varovanie pred náletmi sa vzťahuje na celé ukrajinské územie. Rezort počas stredajšieho dopoludnia zverejnil niekoľko varovaní pred prilietajúcimi raketami.

"V noci 4. septembra vzlietlo z letiska Olenya v Rusku päť lietadiel Tu-95MS. O 4:42 hod. ráno vstúpila prvá skupina rakiet do vzdušného priestoru krajiny cez Černihivskú oblasť," uviedla Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ukrajinské vzdušné sily.

Poľsko počas útoku už tretíkrát v priebehu ôsmich dní nasadilo vlastné a spojenecké lietadlá, aby zabezpečilo bezpečnosť poľského vzdušného priestoru, uviedla poľská armáda.

„Je to ďalšia veľmi rušná noc pre celý systém protivzdušnej obrany v Poľsku v dôsledku pozorovanej aktivity diaľkového letectva Ruskej federácie, ktoré vykonáva údery na objekty nachádzajúce sa okrem iného na západnom území Ukrajiny,“ uviedla poľská armáda na sieti X.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ukrajinská pravda, Telegram, Reuters, Foto: Reuters / Roman Baluk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies