Saková a Kamenický v Číne: Rokovania o investíciách, inováciách aj elektromobilite + FOTO

NETKY.SK • 27 August 2024, 08:59 • 2 min
Saková a Kamenický v Číne: Rokovania o investíciách, inováciách aj elektromobilite + FOTO

BRATISLAVA - Slovensko a Čína majú silný potenciál pre rozvoj obojstranne výhodných vzťahov v priemysle a obchode.

slovakia

left justify in out

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková a minister financií SR Ladislav Kamenický minulý týždeň absolvovali rokovania v Číne, zamerané na rozvoj spolupráce v oblasti elektromobility, inovácií a priemyselných investícií.

Zástupcovia Slovenska sa sústredili na diskusie s technologickými a priemyselnými lídrami, ktorí investujú na Slovensku alebo majú potenciál vytvárať nové pracovné miesta. Informoval o tom tlačový odbor MH SR.

"Pokrok v priemysle aj inováciách v Číne je obrovský a Slovensko musí urobiť maximum pre to, aby sme na tento trend dokázali reagovať. Či už podporením vlastnej konkurencieschopnosti, ale aj vytváraním vzájomne výhodných spoluprác, z ktorých budú ťažiť obe strany," uviedla Saková.

Ministerka sa stretla s predstaviteľmi spoločnosti Gotion, ktorá pripravuje v Šuranoch výstavbu najväčšieho závodu na výrobu autobatérií pre elektromobily na Slovensku. Diskutovala o stave projektu a možnostiach, ktoré nový závod prinesie pre Slovensko, najmä v oblasti zamestnanosti a rozvoja južného Slovenska.

Ďalším dôležitým stretnutím bolo rokovanie so spoločnosťou Huawei, jedným z popredných inovátorov v oblasti moderných technológií pre elektromobily v Číne. Cieľom stretnutí bolo zabezpečiť, aby sa Slovensko stalo kľúčovým partnerom pre subdodávateľské spoločnosti v tomto dynamickom segmente v Európe a na celom svete.

Saková zdôraznila, že Slovensko a Čína majú silný potenciál pre rozvoj obojstranne výhodných vzťahov v priemysle a obchode. Taktiež upozornila na dôležitosť dialógu na vládnej úrovni a navštívila jedno z najmodernejších centier výskumu umelej inteligencie a robotiky v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MH SR, FB, Foto: FB/Denisa Saková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies