Sean 'Diddy' Combs obviňuje vládu z únikov dôkazov: Tvrdí, že ho pripravili o spravodlivý proces v kauze sexuálneho násilia

NETKY.SK • 10 Október 2024, 18:15 • 2 min
Sean 'Diddy' Combs obviňuje vládu z únikov dôkazov: Tvrdí, že ho pripravili o spravodlivý proces v kauze sexuálneho násilia

Právnici Seana "Diddyho" Combsa tvrdia, že vláda zámerne unikla dôkazy do médií, čím mu znemožnila spravodlivý súdny proces v prípade obvinení z obchodovania so sexom a vydierania. Combs obviňuje federálne orgány z rozsiahleho pochybenia vrátane zverejnenia videozáznamov, ktoré ho údajne usvedčujú z násilného útoku na speváčku Cassie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Právnici Seana "Diddyho" Combsa v nových návrhoch podaných v stredu tvrdili, že zneuctený miliardár vydavateľstva Bad Boy bol zbavený práva na spravodlivý proces sériou "nezákonných vládnych únikov".

Sean Combs, ktorý čelí obvineniam z obchodovania so sexom a vydierania, obviňuje vládu z rozsiahleho pochybenia v súvislosti s únikom dôkazov do médií, čo mu podľa jeho slov bráni v spravodlivom súdnom procese.

Právnici Combsa v snahe dosiahnuť vypočutie v tejto veci, ktorá bola podaná v stredu, požadujú súdny príkaz, ktorý by zabránil prípadnej porote posudzovať takéto dôkazy vrátane záznamov z hotelových kamier, na ktorých násilne napadol speváčku Cassie, alebo zrušenie všetkých obvinení, ak sa preukáže, že zdrojom úniku informácií bola vláda. Video, ktoré zverejnila CNN, bolo súčasťou sedemmesačnej kampane iniciovanej prokurátormi a federálnymi orgánmi činnými v trestnom konaní s cieľom "vzbudiť nepriateľstvo verejnosti voči pánovi Combsovi pred súdnym procesom," tvrdia.

Speváčka Cassie Ventura - expriateľka Seana "Diddyho" Comba.
Speváčka Cassie Ventura - expriateľka Seana "Diddyho" Comba.
Zdroj: The Daily Beast

Sean Combs obvinil agentov ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, že počas posledných siedmich mesiacov po raziách v jeho domoch v Miami a Los Angeles, pri ktorých federálni agenti ozbrojení útočnými puškami "spútali jeho synov a manipulovali s nimi", poskytli rôznym tlačovým agentúram "nepravdivé a neobjektívne vyhlásenia".

Spevák piesne "Last Night" obvinil úradníkov z úniku videozáznamu z bezpečnostnej kamery z hotela Intercontinental z roku 2016 do CNN, na ktorom údajne Combs napadol svoju vtedajšiu priateľku Cassie Venturovú.

Combs "kopal a hodil vázu do ženy, ktorá sa pokúšala odísť", uvádza sa v obžalobe. "Keď zasiahol člen hotelovej ochranky, Combs sa pokúsil podplatiť zamestnanca, aby si zabezpečil ticho."

"Hoci je pochybenie vlády v tomto prípade obzvlášť závažné, je, žiaľ, súčasťou trendu v tomto okrese - vláda sa naučila, že môže beztrestne strategicky vynášať informácie," uvádza sa v dokumentoch. "Tento súd by mal využiť svoju právomoc a zakázať tieto zákerné taktiky, ktoré vážne ohrozujú právo obžalovaného v trestnom konaní na spravodlivý proces."

Žiadosť o vypočutie "je potrebná na presné určenie toho, čo DHS urobilo a neurobilo v súvislosti s týmito únikmi a čo urobila a neurobila prokuratúra USA, aby im zabránila," uvádza sa v podaní.

V septembri federálni prokurátori vzniesli voči Combsovi obvinenie z troch trestných činov súvisiacich s údajným desaťročia trvajúcim modelom fyzického a sexuálneho násilia voči ľuďom v jeho okolí. Vláda ho obvinila z riadenia rozsiahleho zločineckého podniku, prostredníctvom ktorého s pomocou rôznych obchodných partnerov najmenej od roku 2008 napádal ženy a obchodoval s nimi.

Sean "Diddy" Combs v minulosti tvoril pár s mnohými prominentnými celebritami vrátane Cameron Diaz, Lori Harvey či Naomi Campbell.
Sean "Diddy" Combs v minulosti tvoril pár s mnohými prominentnými celebritami vrátane Cameron Diaz, Lori Harvey či Naomi Campbell.


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Fox News, The Hollywood Reporter, Foto: People Magazine
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies