Slovan Bratislava si poistil 16-ročný supertalent: Maxim Mateáš podpísal prvý profesionálny kontrakt

NETKY.SK • 17 Október 2024, 10:08 • 2 min
Slovan Bratislava si poistil 16-ročný supertalent: Maxim Mateáš podpísal prvý profesionálny kontrakt

Šestnásťročný talent z akadémie ŠK Slovan, Maxim Mateáš, podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt na dva roky. Po ligovom debute v minulej sezóne proti Ružomberku sa stal piatym najmladším hráčom v histórii najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Futbalovému šampiónovi Slovenska, Slovanu Bratislava, sa podaril husársky kúsok, keď si zmluvne zabezpečil služby talentovaného stredopoliara Maxima Mateáša. Len 16-ročný hráč podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt, ktorý bude trvať dva roky. Svoj debut v Niké lige zažil na konci minulej sezóny a stal sa piatym najmladším hráčom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, informovala oficiálna stránka Slovana. Rekord drží Levente Bősze, rodák z maďarského Győru a odchovanec DAC. Zapísal sa do histórie ako najmladší hráč, ktorý kedy nastúpil v Niké lige. Debutoval 17. augusta 2024 vo veku 15 rokov, 5 mesiacov a 29 dní v zápase proti Michalovciam.

Mladý Maxim, odchovanec akadémie ŠK Slovan, zažil svoju premiéru v poslednom kole sezóny 2023/24 proti Ružomberku, keď mal iba 16 rokov a šesť dní. "Mám veľmi pekné pocity, pretože som podpísal zmluvu s klubom, v ktorom som vyrastal a ktorý mám najradšej. Teším sa, že budem pokračovať v belasom drese," povedal Mateáš, ktorý v aktuálnej sezóne pravidelne hráva najmä za druholigovú juniorku, no zároveň reprezentuje starší dorast v UEFA Youth League.

Slovan si poistil služby mladého hráča.
Slovan si poistil služby mladého hráča.
Zdroj: Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

Letnú prípravu absolvoval s A-tímom a zúčastnil sa odvety prvého kvalifikačného kola Ligy majstrov proti Struge, pričom odohral celý ligový zápas v Banskej Bystrici. "Vidím na príklade viacerých hráčov, že cesta z akadémie do prvého tímu je možná. Uvedomujem si, že to bude vyžadovať tvrdú prácu a veľa úsilia, no teším sa na všetko, čo ma čaká. Tréningy a zápasy s A-tímom boli pre mňa veľkou motiváciou a inšpiráciou. Najlepšie sa cítim na pozícii desiatky, ale viem hrať aj iné ofenzívne pozície v strede poľa."

Generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. k podpisu zmluvy s Mateášom uviedol: "V Maximovi vidíme veľký potenciál a prísľub do budúcnosti. Sme radi, že aj on vníma svoj ďalší vývoj v belasom drese, kde môže nasledovať kroky hráčov ako Nino Marcelli či David Strelec, ktorí prešli Akadémiou a stali sa pevnou súčasťou prvého tímu. Bolo pre nás kľúčové zabezpečiť si ďalšieho odchovanca. Teraz je už len na ňom, ako bude pracovať na svojom rozvoji a napredovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: teraz,sk Foto: SK Slovan
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies