Slovenský agrosektor získa stabilnú štátnu podporu na najbližšie roky + VIDEO

NETKY.SK • 25 Október 2024, 17:04 • 2 min
Slovenský agrosektor získa stabilnú štátnu podporu na najbližšie roky + VIDEO

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico potvrdil, že štátna podpora pre slovenský agrosektor zostane minimálne na úrovni 60 miliónov eur aj v rokoch 2024 a 2025. Na rokovaní s predstaviteľmi Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa dohodli na garancii financovania, čo predstavuje pozitívny krok pre budúcnosť slovenského poľnohospodárstva.

slovakia

left justify in out

Štátna podpora pre slovenský agrosektor sa udrží minimálne na úrovni roka 2024, oznámil premiér Robert Fico na Úrade vlády SR po stretnutí s predstaviteľmi Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Na rokovaní sa zúčastnil aj minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč, pričom obe strany sa zhodli na dôležitosti zachovania štátnej pomoci pre poľnohospodárstvo aj v nasledujúcich rokoch.

Fico spresnil, že štátna pomoc v tomto roku dosahuje približne 60 miliónov eur. "Zachováme inštitút štátnej pomoci na úrovni minimálne 60 miliónov eur aj na rok 2024 a 2025,“ vyhlásil premiér a dodal, že túto dohodu predloží aj ministrovi financií, aby sa zohľadnila pri tvorbe rozpočtu.

Podľa ministra Takáča je táto garancia jednou z najpozitívnejších správ za posledné roky. "Deklarácia predsedu vlády znamená, že už nebudú roky, keď zo štátneho rozpočtu pre pôdohospodársky sektor išlo iba niekoľko miliónov eur. Týmto spôsobom zabezpečíme, aby sektor dostával stabilnú výšku podpory," povedal.

Predseda SPPK Andrej Gajdoš tiež ocenil dohodu o garancii výšky poľnohospodárskych podpôr. "Sme radi za tento prísľub, ktorý zodpovedá praktikám v okolitých členských krajinách EÚ," dodal Gajdoš.

Na rokovaní sa diskutovalo aj o ďalších témach, vrátane nápadu na vytvorenie "európskych marží", ktorý by mohol zaujímať budúceho eurokomisára pre obchod Maroša Šefčoviča. Zatiaľ čo slovenský agrosektor čelí výzvam, stabilná štátna podpora predstavuje významný krok vpred v zabezpečení jeho budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ÚV SR, Foto: FB/Richard Takáč - minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies