Slovenský raj: Záchranári pátrali po nezvestných turistoch

NETKY.SK • 28 August 2024, 12:13 • 2 min
Slovenský raj: Záchranári pátrali po nezvestných turistoch

STARÝ SMOKOVEC - Dňa 27.08.2024 v neskorých večerných hodinách bola HZS požiadaná o pátranie po nezvestnej dvojici turistov v Slovenskom raji.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári v utorok večer pátrali po turistke vo Vysokých Tatrách a po nezvestnej dvojici v Slovenskom raji. Na svojom webe o tom informuje Horská záchranná služba (HZS), ktorá uviedla, že všetkých hľadaných sa podarilo nájsť.

Pátranie po 64-ročnej turistke z Čiech začalo večer. Žena sa mala nachádzať v oblasti Tatranskej magistrály medzi Hrebienkom a Sliezskym domom. Do pátrania boli zapojené viaceré skupiny, vrátane kynológa HZS a dronov s termovíziou.

"Turistka bola nájdená zablúdená, ale bez zranení, na modrom turistickom značenom chodníku (TZCH), ktorý vedie od Rázcestia pod Slavkovským štítom do Starého Smokovca," informovali záchranári. Ženu sprevádzali k domu HZS, odkiaľ pokračovala v sprievode rodinných príslušníkov.

Neskoro večer bola HZS požiadaná o pátranie po 49-ročnom Čechovi a 13-ročnom Slovákovi v Slovenskom raji. Dvojica sa na turistiku vybrala neskoro a mali sa nachádzať neďaleko červeného TZCH, ktorý vedie od rázcestníka Malá Poľana po horáreň Sokol.

"Na mieste, kde uviedli svoju poslednú polohu, nezostali a navyše sa im vybil mobilný telefón," dodáva HZS. V skorých ranných hodinách sa podarilo lokalizovať dvojicu v lesnom poraste, v oblasti vytypovanej záchranármi HZS. Turistov transportovali terénnym vozidlom HZS na Hrabušickú pílu, odkiaľ pokračovali samostatne, keďže neboli zranení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HZS, Foto: Horská záchranná služba
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies