Slovné a fyzické útoky: Taliansky tréner a hráči dostali polročný dištanc za napadnutie rozhodcov

NETKY.SK • 18 Október 2024, 17:45 • 2 min
Slovné a fyzické útoky: Taliansky tréner a hráči dostali polročný dištanc za napadnutie rozhodcov

Taliansky mužský vodnopólový tím nebude môcť súťažiť na budúcoročných majstrovstvách sveta. Po kontroverznom zápase na olympijských hrách v Paríži, kde prehrali s Maďarskom, dostali šesťmesačný dištanc za verbálne a fyzické útoky na rozhodcov. Navyše počas hymny pred nasledujúcim zápasom so Španielskom ešte viac prejavili svoj nesúhlas, keď sa otočili k rozhodcom chrbtom. Okrem dištancu musia zaplatiť pokutu 50 000 dolárov.

slovakia

left justify in out

Taliansky mužský vodnopólový tím nebude môcť štartovať na budúcoročných majstrovstvách sveta po tom, čo dostal šesťmesačný dištanc za urážky rozhodcov a funkcionárov po štvrťfinálovej prehre s Maďarskom na olympijských hrách v Paríži.

Strieborní medailisti z MS 2023 dostali od disciplinárnej komisie Aquatics Integrity Unit (AQIU) aj pokutu vo výške 50 000 dolárov. Počas zápasu 7. augusta bol Taliansku neuznaný gól po preskúmaní VAR kvôli faulu, čo vyvolalo protesty trénera Alessandra Campagnu. Následne Maďarsko zvíťazilo po penaltovom rozstrele.

Campagna a hráči Talianska neskôr slovne aj fyzicky napadli rozhodcov, delegátov a funkcionárov Svetového pohára vo vodnom póle na parkovisku pred halou, uviedla AQIU. Vo verdikte AQIU sa uvádza, že Campagna povedal rozhodcovi: „Čo ty vieš o vodnom póle? Si z Čiernej Hory... tvoja kariéra rozhodcu sa skončila.“ Podľa vyjadrenia AQIU rozhodcovia utekali pred hráčmi, ktorí ich prenasledovali.

Taliansko podalo protest proti rozhodnutiu VAR aj nasledujúci deň, keď sa počas národných hymien pred zápasom o umiestnenie so Španielskom otočilo k rozhodcom chrbtom. Tím priznal porušenie článku päť kódexu integrity svetového vodného športu, ktorý zakazuje násilné alebo neúctivé správanie, zasahovanie, neposlušnosť alebo bránenie riadnemu priebehu podujatia.

Campagna neskôr napísal list rozhodcom a funkcionárom, v ktorom sa ospravedlnil za incident, uviedla AQIU. Pozastavenie činnosti tímu sa skončí v apríli, čo im umožní súťažiť na majstrovstvách sveta vo vodnom póle, ktoré sa budú konať v júli.

Tréner talianskej vodnopólovej reprezentácie Alessandro Campagna a jeho chlapci počas olympijských hier v Paríži 2024.
Tréner talianskej vodnopólovej reprezentácie Alessandro Campagna a jeho chlapci počas olympijských hier v Paríži 2024.
Zdroj: X / Olympics


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Channels News Asia, Foto: X / CNA
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies