Smutná správa: Útočník Columbusu Johnny Gaudreau zahynul s bratom pri autonehode

NETKY.SK • 30 August 2024, 16:40 • 2 min
Smutná správa: Útočník Columbusu Johnny Gaudreau zahynul s bratom pri autonehode

Americký hokejista Johnny Gaudreau z Columbusu Blue Jackets v NHL spolu s bratom Matthewom zomreli. Príčinou ich úmrtia mala byť tragická autonehoda. Informáciu oficiálne potvrdil zámorský klub.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný útočník a jeho brat boli na bicykloch neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď ich zrazilo auto. Vodič vozidla neodišiel z miesta nehody.

"Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny bol nielen skvelý hokejista, ale predovšetkým milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a o rešpektovanie ich súkromia počas smútku," uviedol zámorský tím v oficiálnom vyhlásení.

Gaudreau odohral 11 sezón v NHL, väčšinou v drese Calgary Flames. Na konte ma 763 duelov s bilanciou 743 bodov (243+500). V play off nastúpil v 42 zápasoch a dosiahol 11 gólov a 22 asistencií. V uplynom ročníku odohral za Blue Jackets 81 stretnutí v základnej časti a získal 60 bodov (12+48).

S reprezentáciou USA získal zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2013. V národnom tíme sa predstavil na piatich MS a pred šiestimi rokmi sa s mužstvom tešil z bronzu na turnaji v Dánsku. Predstavil sa aj na uplynulom šampionáte v Česku, odohral všetkých osem zápasov a mal bilanciu 3+8.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: SITA / AP
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies