Zaistenie bezpečnosti našich turistov v Chorvátsku

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 17:21 • 2 min
Zaistenie bezpečnosti našich turistov v Chorvátsku

ZÁHREB - Štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Patrik Krauspe sa dnes v Chorvátsku stretol so štátnou tajomníčkou Ministerstva vnútra Chorvátskej republiky. Diskutovali o témach spojených s bezpečnosťou turistov a migračnou politikou.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Patrik Krauspe sa dnes v Chorvátsku stretol so štátnou tajomníčkou Ministerstva vnútra Chorvátskej republiky Terezijou Gras, aby diskutovali o témach spojených s bezpečnosťou turistov a migračnou politikou.

Začiatok letnej turistickej sezóny znamená pokračovanie projektu Chorvátsko – bezpečná turistická destinácia.

"Naši policajti už po sedemnásty krát slúžia v Slovákmi obľúbenom Chorvátsku. Minulý rok slovenskí policajti pomohli našim turistom takmer v tristo prípadoch nielen na jadranskom pobreží, ale aj vo vnútrozemí Chorvátska. Tento počet svedčí o tom, že spoločné hliadky si vybudovali medzi slovenskými turistami silnú dôveru," povedal štátny tajomník Patrik Krauspe.

Okrem bezpečnosti turistov bola témou diskusia o schengenskom priestore a sekundárnej tranzitnej migrácii. Slovensko a Chorvátsko dlhodobo kladú dôraz na vonkajšiu dimenziu migrácie a zefektívnenie návratovej politiky a readmisií. 

Obaja predstavitelia sa zhodli aj na potrebe harmonizácie vízovej politiky.  Ďalšou témou rokovania bola spolupráca hasičských zborov oboch krajín. Slovensko a Chorvátsko tak budú pokračovať v zdieľaní skúsenosti pri zriaďovaní, vybavení a nasadzovaní záchranných tímov, takzvane modulov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies