Šetria čas, sú krásne jednoduché a vždy skvelo chutia. Reč je o hrnčekových koláčoch. Nemusíte mať žiadnu váhu, žiadne odmerky, ale postačí vám iba hrnček alebo klasická šálka. Aj takto viete upiecť chutný koláčik s ovocím, s krémom a dokonca aj koláč bez múky.
Suroviny
(1 šálka = 200 ml)
1 šálka bieleho jogurtu
1 šálka mlieka
1 šálka oleja
1 šálka kokosu
2 šálky kryštálového cukru
2 šálky polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
Poleva
100 g čokolády
3 lyžice oleja
Postup
Pripravíme si veľkú misu a drevenú varešku. Pripravíme si plech o veľkosti 20 x 17 cm a dno vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Kr. cukor rozmiešame v bielom jogurte a pridáme všetky ostatné suroviny. Drevenou vareškou premiešame v miske a celú hmotu nalejeme do plechu a pečieme cca pol hodinu. Po pol hodine pečenia skontrolujeme cesto špáradlom a v prípade, že sa na špáradlo nenalepí cesto, cesto z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej. Nalejeme na koláč a pekne rozotrieme. Čokoládu necháme stuhnúť a krájame ostrým horúcim nožom.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies