Streľba v chorvátskom meste Daruvar: Útočník zabil šesť ľudí, potom šiel na kávu

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 15:58 • 2 min
Streľba v chorvátskom meste Daruvar: Útočník zabil šesť ľudí, potom šiel na kávu

DARUVAR - Najmenej šesť životov si v pondelok vyžiadala streľba v domove dôchodcov v chorvátskom meste Daruvar, uviedli tamojšie médiá. Podľa prvých správ do budovy vošiel neznámy muž s pištoľou a začal strieľať okolo seba. Zranených bolo najmenej sedem ľudí.

slovakia

left justify in out

Prvotné informácie o hroznom čine hovorili o piatich mŕtvych. Šiesta obeť zomrela po prevoze do nemocnice, informoval po druhej hodine popoludní Jutarnji list. Polícia páchateľa zadržala v neďalekej kaviarni. Zamestnanec kaviarne médiám povedal, že páchateľ si objednal kávu a zbraň položil pred seba na stôl, napísal denník Jutarnij list.

Podľa doteraz nepotvrdených zdrojov tohto denníka, ktorý cituje agentúra AFP, je strelcom 51-ročný bývalý vojak. V domove dôchodcov sa zdržiavala jeho matka, podľa denníka je jednou z obetí.

Na mieste streľby zasahujú všetky jednotky integrovaného záchranného systému. Podľa serveru Istra24 policajti kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemôžu poskytnúť bližšie informácie. V súvislosti s útokom utrpelo zranenie najmenej osem osôb, jeden človek vážne.

"Chorvátska polícia potvrdila, že medzi zranenými a obeťami nie sú českí občania," povedala hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Mariana Wernerová pre CNN Prima NEWS. Daruvar je okrem iného známy tým, že v ňom z celého Chorvátska žije najpočetnejšia česká menšina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Foto: Balkan Insight
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies