Téma rekonštrukcie vlády nefiguruje v aktuálnych debatách, tvrdia ministri

NETKY.SK • 21 August 2024, 13:01 • 2 min
Téma rekonštrukcie vlády nefiguruje v aktuálnych debatách, tvrdia ministri

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč považuje tému rekonštrukcie vlády za umelé fabulácie vytvorené opozíciou a rozvíjané médiami.

slovakia

left justify in out

Strana Hlas-SD si ctí koaličnú zmluvu v jej aktuálnej podobe a nevidí dôvod na jej zmenu ani na rekonštrukciu vlády. Pred stredajším rokovaním kabinetu to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši.

"Nemáme dôvod ani úmysel na tom nič meniť," zopakoval Raši postoj Hlasu-SD. Zároveň zdôraznil, že nemá vedomosť o tom, že by koaliční partneri plánovali personálne zmeny.

"Nemám informáciu, že by jednotlivé strany chceli meniť tých, ktorých nominovali na ministerský post," povedal. Raši tiež poznamenal, že postoj Hlasu-SD k predsedovi parlamentu zostáva nemenný.

"Tento post patrí podľa koaličnej zmluvy strane Hlas-SD," dodal.

Rekonštrukcia vlády nebola a nie je témou ani podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej. "Stretávala som sa počas leta s ministrami, ale toto nebola téma, ani u nás v Hlase, ani v koalícii," uviedla pred rokovaním vlády.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč považuje tému rekonštrukcie vlády za umelé fabulácie vytvorené opozíciou a rozvíjané médiami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: FB/Richard Raši
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies