Think tank čínskej agentúry Xinhua zverejnil správu o ceste k športovej veľmoci inšpirovanú Si Ťin-pchingom

NETKY.SK • 28 August 2024, 08:37 • 2 min
Think tank čínskej agentúry Xinhua zverejnil správu o ceste k športovej veľmoci inšpirovanú Si Ťin-pchingom

PEKING - V utorok tu bola zverejnená správa think tanku s názvom „Cesta k tomu, aby sme sa stali športovou veľmocou – hodnota a inšpirácia Si Ťin-pchingových dôležitých diskusií o športe“.

slovakia

left justify in out

Správa, ktorú napísal inštitút Xinhua, špičkový think-tank agentúry Xinhua News Agency, je rozdelená do štyroch častí. Komplexne vysvetľuje základné koncepty Xiho dôležitých diskusií o športe, hodnotí úspechy čínskeho športu pod týmto vedením a objasňuje jeho súčasný význam a globálny vplyv.

Fu Hua, prezident tlačovej agentúry Xinhua a predseda akademického výboru inštitútu Xinhua, v prejave na slávnostnom otvorení správy povedal, že čínsky prezident Si Ťin-pching zo strategického hľadiska veľkého omladenia čínskeho národa urobil sériu dôležitých výstavy o športe, ktoré poskytujú základné usmernenia pre napredovanie vo vysokokvalitnom rozvoji čínskej športovej veci.

Táto správa think-tanku „poskytuje inovatívny výklad vedeckého teoretického rámca, ktorý podporuje rozvoj Číny ako silného športového národa,“ povedal Fu.

Hlavná podstata Xiho dôležitých diskusií o športe zahŕňa vybudovanie športovej veľmoci, ktorá formuje „úplnú osobnosť“ na individuálnej úrovni, rozvíja „kreatívnu spoločnosť“ na sociálnej úrovni, pestuje „sebavedomý národ“ na národnej úrovni, podporuje „čínsku múdrosť" na civilizačnej úrovni a podľa správy buduje „farebný svet“ na medzinárodnej úrovni.

Správa zdôrazňuje globálny vplyv myšlienok Si Ťin-pchinga na šport a naznačuje, že čínsky model modernizácie a rozvoja športu poskytuje referenciu pre iné krajiny a regióny.

"Zatiaľ čo čínske športy absorbujú pokročilé globálne skúsenosti, spojili miestnu kultúru a vytvorili cestu rozvoja s čínskymi charakteristikami. Medzikultúrna príťažlivosť športu priniesla svetu nádej a prostredníctvom športu Čína aktívne podporuje mier, rozvoj a jednotu a prispieva k vytvoreniu lepšieho sveta,“ uvádza sa v správe.

obrazok
Yang Yang, prvá zlatá medailistka zo zimných olympijských hier v Číne, hovorí počas slávnostného otvorenia správy v Pekingu, hlavnom meste Číny, 27. augusta 2024.
Zdroj: Xinhua / Jin Liangkuai
obrazok
Zhang Xiaohuan, hlavná trénerka čínskeho umeleckého plaveckého tímu a zástupkyňa zlatých medailistov na olympijských hrách v Paríži 2024, hovorí počas slávnostného otvorenia správy v Pekingu, hlavnom meste Číny, 27. augusta 2024.
Zdroj: Xinhua / Jin Liangkuai

Rečníci, ktorí sa podelili o svoje postrehy na slávnostnom otvorení, boli Gao Zhidan, riaditeľ Čínskej generálnej správy športu, a Yang Yang, prvá čínska zlatá olympijská medailistka na zimných olympijských hrách.

Gao poznamenal, že pod vedením prezidenta Si sa šport stal dôležitým symbolom a súčasťou národnej prosperity, národného omladenia a blahobytu ľudí.

Táto správa systematicky skúma dôležité prejavy prezidenta Si Ťin-pchinga o športe a podrobne skúma stratégie a spôsoby transformácie Číny na globálnu športovú veľmoc v novej ére, povedal.

Inštitút Xinhua je jediným mediálnym think-tankom spomedzi čínskych národných špičkových think-tankov, ktorý sa zameriava predovšetkým na verejnú politiku a výskum medzinárodnej politiky.

Na slávnostnom otvorení, ktoré organizovala agentúra Xinhua News Agency, sa zúčastnilo približne 100 zástupcov Generálnej správy športu, olympijských víťazov, športovej komunity, odborníkov, vedcov, médií a členov projektového tímu think-tankov.

Táto fotografia zobrazuje správu vydanú inštitútom Xinhua, špičkovým think-tankom agentúry Xinhua News Agency, v Pekingu, hlavnom meste Číny, 27. augusta 2024.
Táto fotografia zobrazuje správu vydanú inštitútom Xinhua, špičkovým think-tankom agentúry Xinhua News Agency, v Pekingu, hlavnom meste Číny, 27. augusta 2024.
Zdroj: Xinhua / Chen Yehua


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Jin Liangkuai
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies