Cigánska pečienka je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch i festivaloch. Najčastejšie sa Cigánska pečienka pripravuje z krkovičky, ale môžeme použiť aj karé alebo kuracie prsia. Existujú už aj rôzne vylepšené, dokonca aj diétnejšie verzie.
Suroviny pre 4 osoby:
Príprava:
Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rezne, naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Preložíme do uzatvárajúcej nádoby, zalejeme mliekom a necháme cez noc odstáť v chlade. Potom ju vyberieme, necháme trošku odtiecť od mlieka a vyprážame pomaly z oboch strán na masti. Podávame v žemli ktorú sme rozkrojili a potreli horčicou.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies