Trnavský kraj: Nové športoviská, prípravy na nový školský rok sú v plnom prúde

NETKY.SK • 30 August 2024, 09:17 • 2 min
Trnavský kraj:  Nové športoviská, prípravy na nový školský rok sú v plnom prúde

TRNAVA - Do týchto učební kraj investoval takmer 94 000 eur. Na škole tiež pribudlo nové workoutové ihrisko za 50 000 eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so svojimi strednými školami pokračoval počas leta v zlepšovaní podmienok pre študentov. "Počas prázdnin sme využili čas na viaceré stavebné práce a rekonštrukcie," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako príklad spomenul Spojenú školu Jána Bottu v Trnave, kde prebieha rekonštrukcia vestibulu. "Na Strednej odbornej škole obchodu a služieb sme zaviedli nový odbor Ochrana osôb a majetku, ktorý reaguje na potreby trhu práce. Zabezpečili sme preň aj moderné odborné učebne," dodal Viskupič.

Do týchto učební kraj investoval takmer 94 000 eur. Na škole tiež pribudlo nové workoutové ihrisko za 50 000 eur. "Na tejto strednej škole sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roka za účasti zástupcov TTSK," spresnil Viskupič.

Rekonštrukcia vzduchotechniky prebehla na Gymnáziu Ladislava Novomeského v Senici. "Ďalšie stavebné práce sme realizovali na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch, kde sme opravili strechu nad školou a dielňami. Celková investícia bola viac ako 112.000 eur," doplnil Viskupič.

V areáli SOŠ podnikania v remeslách a službách v Senici sa stavia moderná telocvičňa. "Na streche sme nainštalovali fotovoltickú elektráreň a telocvičňa by mala byť hotová do konca roka. Celková cena je približne 1,9 milióna eur, z čoho 930.000 eur pochádza z európskych zdrojov," dodal Viskupič.

TTSK sa chystá počas nadchádzajúceho školského roka prezentovať svoje stredné školy na podujatí Kam na strednú v Trnavskej župe. Séria podujatí odštartuje v októbri v Trnave a bude pokračovať v Senici a Dunajskej Strede.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: TSSK, Foto: FB/Trnavský samosprávny kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies