Turecký športovec sa stal virálnym po tom, čo vyhral striebro s rukou vo vrecku a bez výstroja + VIDEO

NETKY.SK • 2 August 2024, 19:09 • 2 min
Turecký športovec sa stal virálnym po tom, čo vyhral striebro s rukou vo vrecku a bez výstroja + VIDEO

PARÍŽ - Turecký športový strelec Yusuf Dikec získal striebornú medailu v súťaži zmiešaných družstiev vo vzduchovej pištoli na 10 metrov. Jeho výkon priniesol Turecku vôbec prvú olympijskú medailu v streľbe, informuje portál Šport.

slovakia

left justify in out

Všetkých však prekvapilo, s akou ľahkosťou a profesionalitou získal druhé miesto. Yusuf totižto súťažil bez pomocného výstroja – bez slúchadiel, špeciálnych okuliarov, bez chráničov sluchu a s jednou rukou vo vrecku. Fanúšikovia to opisujú „akoby si strelec len z hľadiska odbehol zastrieľať, pre zábavu, na terč“.

Vo finálovom zápase sa postavil proti Srbom Damirovi Mikecovi a Zorane Arunovičovej. So svojou spoločníčkou Sevvalou Ilaydou Tarhanovou ich výkonom priniesli historický úspech pre ich krajinu.

Pozornosť verejnosti si okrem neho získala aj juhokórejská športovkyňa Kim Yeji. Tá vyhrala striebornú medailu v súťaži žien zo vzduchovej pištole na 10 metrov, no za svoj štýl „získala zlato“ po celom svete. Klipy sa začali šíriť po tom, čo si ľudia všimli jej energiu a ľadovo chladný postoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Šport, Foto: Yahoo Sport
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies