Turisti versus farmári: Kto dostane vodu na suchom zmietanej Sicílii?

NETKY.SK • 5 August 2024, 08:06 • 2 min
Turisti versus farmári: Kto dostane vodu na suchom zmietanej Sicílii?

SICÍLIA - Extrémne sucho, ktoré tento rok zasiahlo južné Taliansko vrátane Sicílie, vyvoláva zložité rozhodnutia a kontroverzie ohľadom rozdeľovania vody. Sicílski farmári, ktorí čelia nedostatku vody pre svoj dobytok, musia prijať drastické kroky a poslať svoje zvieratá na bitúnok, aby zachránili zdroje vody pre nárast turizmu, ktorý je kľúčový pre ekonomiku ostrova. Píše o tom web imeteo.sk.

slovakia

left justify in out

Talianske úrady sú pod tlakom, aby prioritne zabezpečili vodu pre hotelový sektor, čo vedie k nespokojnosti miestnych obyvateľov a farmárov. Obavy z vplyvu sucha na prílev turistov spôsobili, že vláda rozmiestnila dodatočné zásoby vody predovšetkým v oblastiach s vysokou koncentráciou hotelov.

Toto rozhodnutie však vyvolalo protesty medzi obyvateľmi Sicílie, ktorí cítia, že ich potreby a životobytie sú obetované na úkor ziskov z turizmu. Navyše, situácia je zložitá aj tým, že sucho spôsobilo prudký pokles hotelových rezervácií, čo zhoršuje ekonomickú situáciu na ostrove.

V odpovedi na tieto výzvy, úrady plánujú reklamné kampane, aby upokojili dovolenkárov, že sucho neovplyvní ich pobyt, a zároveň sa snažia minimalizovať negatívny dopad na miestne poľnohospodárstvo a obyvateľstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iMeteo.sk, Foto: telegraph.co.uk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies