Tvrdý odkaz šampióna RFA: Zatiaľ čo Brichta udieral súpera do vajec, ja som vyhral za 20 sekúnd!

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 09:00 • 5 min
Tvrdý odkaz šampióna RFA: Zatiaľ čo Brichta udieral súpera do vajec, ja som vyhral za 20 sekúnd!

Organizácie RFA a IAF majú za sebou tlačovú konferenciu pred ich septembrovým spoločným turnajom. Na ňom zaobstará hlavný zápas Arbi Mezhidov, ktorý bude prvýkrát obhajovať post šampióna ľahkej váhy proti Leovi Brichtovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzi oboma bojovníkmi nepanuje obzvlášť priateľská atmosféra a na tlačovej konferencii si rakúsky šampión neodpustil aj uštipačnú poznámku na Brichtovu adresu. Súboj Mezhidov vs. Brichta sa uskutoční 21. septembra v Prahe. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

Zápas na rovnakom galavečeri

Leo Brichta doposiaľ v rámci RFA nastúpil do viacerých zápasov, no len dva z nich sa uskutočnili pod MMA pravidlami. V jeho úvodnom vystúpení uškrtil Tamirlana Dadaeva, no na RFA 5 už rovnako úspešný nebol. Súboj proti Brazílčanovi Loureirovi bol ukončený na začiatku 2. kola na No Contest po tom, čo Brichta ľavým hákom udrel svojho súpera do genitálií.

Na RFA 5 v Brne sa tesne pred Brichtom predstavil aj Arbi Mezhidov, pre ktorého šlo o premiéru v rámci organizácie. Rakúšan ukončil svojho brazílskeho súpera za 24 sekúnd a hneď si vyslúžil titulovú šancu. Mezhidov ako aj Brichta teda mali po tomto turnaji podstatne odlišné pocity a práve galavečer z októbra 2022 bol dôvodom Mezhidovovej kritiky voči Brichtovi.

Zápasili sme obaja v jeden deň v RFA. Ja som svoj zápas vyhral za 20 sekúnd. Čo si spravil ty? Udrel si svojho súpera do vajec a zápas sa skončil na No Contest,“ povedal Mezhidov lámanou angličtinou, ktorej Brichta spočiatku nerozumel. Mezhidovova reakcia bola opäť veľmi strohá: „Keď som v klietke, nepotrebujem znalosť jazyka. Nechávam za seba hovoriť svoje ruky,“ doplnil rakúsky šampión.

Miliónový zápas vo feburári

Okrem prvej konfrontácii Mezhidovova s Brichtom priniesla tlačová konferencia ďalší veľmi zaujímavý moment. Zápas Sivák vs. Růžička visel vo vzduchu už dlhé roky, no podaril sa dohodnúť až teraz. Na pôde RFA sa 15. feburára uskutoční miliónový fight v ostravskej Ostravar Aréne.

Keďže obaja bojovníci sú šampiónmi v rôznych disciplínach a odlišných váhových kategóriách, obaja urobili kompromis. Zápas sa teda uskutoční v Růžičkovej váhe do 70 kilogramov a vo veľkých rukaviciach pod K1 pravidlami, ktoré vyznáva nezdolaný Václav Sivák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies