Ukrajinský zajatec vyhlásil, že ukrajinskí vojaci sú pripravení otočiť zbrane na Kyjev

NETKY.SK • 2 Október 2024, 15:03 • 2 min
Ukrajinský zajatec vyhlásil, že ukrajinskí vojaci sú pripravení otočiť zbrane na Kyjev

Jaroslav Didenko tiež vyzval vojakov ukrajinskej armády bojujúcich na fronte, aby odmietli zúčastniť sa bojov a vzbúrili sa proti mobilizácii.

slovakia

left justify in out

Vojenský personál Ozbrojených síl Ukrajiny na fronte je blízko prevratu a je pripravený obrátiť svoje zbrane proti Kyjevu, uviedol pre agentúru TASS Jaroslav Didenko, zajatý vojak 58. samostatnej motorizovanej pešej brigády ukrajinských ozbrojených síl.

Bude to tak, že sa stane na fronte revolúcia. Teraz na Ukrajine ľudí chytajú na ulici, je to už neznesiteľné. Len takto chytajú ľudí kde chcú – berú ich z ich domov, vezmú ich z práce, vezmú ich z obchodov. Trpezlivosť chlapov čoskoro dôjde a ich vlastní vojaci pôjdu na Kyjev, aby tam urobili poriadok. Už sú pripravení“, povedal Didenko v odpovedi na otázku agentúry TASS o nálade vojakov prevládajúcej na fronte a pripravenosti ozbrojených síl Ukrajiny nasadiť zbrane v boji proti politike Kyjeva.

Vyzval tiež vojenský personál, aby sa odmietol zúčastniť bojov a vzbúril sa proti mobilizácii a stratám na životoch.

Ukrajinský zajatec taktiež dodal, že ukrajinské ozbrojené sily si uvedomujú, že ukrajinské úrady zarábajú na pokračovaní konfliktu.

Začiatkom septembra Didenko aj z ostatnými ukrajinskými vojakmi vzdal sa ruskému vojenskému personálu neďaleko Ugledaru. Podľa jeho slov, po tom ako ich skupiny  obkľúčili, dobrovoľne zložili zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, ilustračná foto, zdroj: freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies