V Prešovskom kraji vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu, skončili v cele

NETKY.SK • 13 September 2024, 14:32 • 2 min
V Prešovskom kraji vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu, skončili v cele

PREŠOV - Všetci štyria skončili v cele policajného zaistenia a čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Polícia v posledných dňoch obvinila štyroch vodičov, ktorí v Prešovskom kraji jazdili pod vplyvom alkoholu. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že vo všetkých prípadoch nafúkali cez dve promile, v jednom dokonca takmer tri promile. Všetci štyria skončili v cele policajného zaistenia a čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"V stredu podvečer zastavila policajná hliadka 58-ročného vodiča v Kežmarku na ulici Trhovište, ktorý prešiel do protismeru. Vodič nemal pri sebe všetky potrebné doklady a nafúkal 2,9 promile," informovala Ligdayová.

V ten istý deň večer bol zastavený aj 63-ročný vodič na Ulici AG Svobodu v Prešove. "Vodič jazdil nekoordinovane, výsledok jeho dychovej skúšky bol viac ako 2,7 promile," dodala hovorkyňa.

Ďalší prípad riešil Okresný dopravný inšpektorát v Prešove, keď v katastrálnom území obce Klenov zastavil 57-ročného muža. "Výsledok jeho dychovej skúšky presiahol 2,5 promile," potvrdila Ligdayová.

Vo štvrtok ráno zastavila policajná hliadka 66-ročného muža v Stakčíne, ktorý jazdil bez platného vodičského preukazu ako nezapnutým osvetleným vozidlom. "Hodnota alkoholu v jeho prípade presiahla 2,5 promile," dodala Ligdayová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: topspeed.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies