V železničnom sektore zistili počas dvojdňovej akcie viaceré porušenia zákona

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 15:22 • 2 min
V železničnom sektore zistili počas dvojdňovej akcie viaceré porušenia zákona

BRATISLAVA - Do akcie sa zapojili policajti železničnej polície a poriadkovej polície vrátane policajtov so špeciálne vycvičenými psami.

slovakia

left justify in out

Polícia v rámci dvojdňovej akcie s názvom Aktívny štít zistila porušenia zákona vrátane neoprávneného prechádzania cez koľaje. Jej cieľom bolo zvýšiť bezpečnosť v železničnom sektore. Celkovo vyriešila 112 priestupkov, pričom boli uložené pokuty vo výške 1610 eur. Uskutočnila aj desať dychových skúšok. Jedna bola pozitívna, a to u zamestnanca počas výkonu práce v železničnej doprave. 

"Zamerali sme sa na vyhľadávanie výbušnín na železničných dráhach, kontrolu cestujúcich a zamestnancov železničných spoločností, ako aj na prevenciu krádeží a nelegálnej migrácie," uviedol policajného prezídia Roman Hájek hovorca. Do akcie sa podľa neho zapojili policajti železničnej polície a poriadkovej polície vrátane policajtov so špeciálne vycvičenými psami.

Hájek priblížil, že policajti skontrolovali 329 osôb, 234 vlakov osobnej prepravy a 36 vlakov nákladnej prepravy. "Na železničných staniciach sme uskutočnili dôslednú kontrolu a skontrolovali sme aj úschovne batožín a úschovné skrinky. Zistili sme niekoľko prípadov porušenia zákona vrátane neoprávneného prechádzania cez koľaje," doplnil.

Medzinárodná policajná akcia bola organizovaná Európskou asociáciou železničných polícií RAILPOL. Podľa hovorcu jednoznačne preukázala svoju potrebu a úspešne dokázala, že preventívne aktivity tohto typu majú význam aj do budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Prezídium Policajného zboru SR, Foto: žiliniak.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies