Vážna nehoda autobusu v Turecku si vyžiadala 10 mŕtvych. Vodič zrejme dostal mikrospánok

NETKY.SK • 9 August 2024, 15:39 • 2 min
Vážna nehoda autobusu v Turecku si vyžiadala 10 mŕtvych. Vodič zrejme dostal mikrospánok

ANKARA - Pri piatkovej nehode autobusu v Turecku zahynulo desať cestujúcich, keď vozidlo zišlo z diaľnice a narazilo do piliera nadjazdu. Zranenia utrpelo najmenej ďalších 25 ľudí, informujú agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo o 5.00 h miestneho času (04.00 h SELČ) neďaleko mesta Polatli, ležiaceho približne 80 kilometrov západne od hlavného mesta Ankara, uviedol guvernér tamojšej provincie Vasip Sahin. Autobus smeroval z mesta Izmir na západe Turecka do mesta Agri na východe krajiny.

Príčiny nehody sú nateraz neznáme, podľa Sahina však predbežné informácie naznačujú, že šofér zrejme zaspal, keďže nič nenasvedčuje tomu, že by sa pokúsil zabrzdiť. Vo veci bolo začaté vyšetrovanie, úrady tiež uzavreli diaľnicu v jednom smere.

Bezprostredne neboli známe žiadne informácie ani o stave zranených cestujúcich, ktorých previezli do nemocníc v Polatli a Ankare, uviedla AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DPA, AP, Foto: Daily Sabah / AA Photo
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies