Vodič pod vplyvom drog: Nitrianska polícia odhalila nebezpečné správanie na cestách

NETKY.SK • 17 Október 2024, 11:39 • 2 min
Vodič pod vplyvom drog: Nitrianska polícia odhalila nebezpečné správanie na cestách

NITRA - Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Nitre odhalili vodiča šoférujúceho pod vplyvom drog, keď zastavili vozidlo Volkswagen Golf v Novom Cabaji. Kým dychová skúška na alkohol bola negatívna, drogový test preukázal prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu. Spolujazdec sa správal nervózne a mal pri sebe alobal, ktorý sa pokúsil zbaviť. Polícia začala trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, čím opäť potvrdila svoju neúnavnú snahu zabezpečiť bezpečnosť na cestách.

slovakia

left justify in out

Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry odhalili vodiča, ktorý šoféroval pod vplyvom drog. Incident sa odohral v Novom Cabaji, kde policajti zastavili vozidlo Volkswagen Golf na bežnej kontrole.

Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorá skončila s negatívnym výsledkom. Avšak predbežný drogový test odhalil prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu v jeho organizme, čo policajti zdokumentovali.

Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzal aj 36-ročný spolujazdec. Jeho správanie vzbudilo podozrenie, keď sa správal nervózne a rozprával rýchlo a miestami nezrozumiteľne. Policajti si tiež všimli, že má rozšírené zreničky a vykazuje známky požitia omamných a psychotropných látok.

V priebehu kontroly z jeho vrecka vypadol alobal, ktorý okamžite odhodil na zadné sedačky vozidla. Policajtom uviedol, že pervitín si zaobstaral pre vlastnú potrebu a obával sa, že by jeho predchádzajúce trestné záznamy mohli ovplyvniť výsledok kontroly.

Polícia okamžite zasiahla a muža obmedzila na osobnej slobode. Bol predvedený na policajné oddelenie, kde sa vykonali ďalšie procesné úkony. Poverený príslušník Policajného zboru následne začal trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Tento incident opäť poukazuje na dôležitosť dodržiavania zákonov a bezpečnej jazdy, pričom polícia neustále monitoruje a kontroluje dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Nitre, Foto: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies