Breakdance vrátila o 40 rokov späť: Ľudia na sieťach ironizujú vystúpenie austrálskej olympioničky + VIDEÁ

NETKY.SK • 12 August 2024, 12:37 • 2 min
Breakdance vrátila o 40 rokov späť: Ľudia na sieťach ironizujú vystúpenie austrálskej olympioničky + VIDEÁ

PARÍŽ - Pouličný tanec breakdance zažil tento rok premiéru pod piatimi kruhmi. Podľa niektorých zástancov tohto športu ale nebola taká úspešná, ako sa čakalo. Možno aj kvôli austrálskej olympioničke Rachael Gunnovej, ktorá zvolila veľmi neortodoxný štýl tanca. Na sieťach sa jej za to dostalo množstvo posmeškov.

slovakia

left justify in out

Pre breakdance to bola veľká udalosť. Tanec, ktorý je obyčajne spojený s pouličným prostredím, zažil veľkolepú premiéru na olympiáde. Športoví tanečníci predvádzali v takzvaných „battloch“, teda dueloch, svoje umenie. A medailoví olympionici skutočne žiarili.

Paradoxne viac pozornosti na seba ale pritiahla austrálska breakerka Rachael Gunnová, ktorá vypadla už v skupine. 36-ročná učiteľka totiž na tanečnej ploche zvolila veľmi neortodoxný štýl, ktorý sa podľa niektorých kritikov skladal z náhodných pohybov, na ktoré nebol potrebný žiadny tréning.

„Austrália práve vrátila breakdance o 40 rokov späť,“ stojí v jednom príspevku na sociálnej sieti X, ktorý sa dostal k miliónom používateľov.

Ďalší ľudia si potom začali z Gunnovej okamžite uťahovať a zdieľali videá svojich malých detí, ktoré sa kotúľajú a predvádzajú podobné pohyby ako Austrálčanka.

„Na svete je 27,7 milióna Austrálčanov a práve ju pošlú na olympiádu?“ kritizoval ďalší používateľ. Niektorí zase športovkyňu podozrievajú, že si z celého vystúpenia a olympiády iba vystrelila.

Denník The New York Times ale vysvetlil, že Gunnová sa tancu breakdance venuje dlho. V ťažkej olympijskej konkurencii však vraj tušila, že nemá príliš šancu, a preto údajne skúsila zaujať netradičnými pohybmi.

Na olympiádu ry sa ale dostala vďaka riadnemu víťazstvu v kvalifikácii v Oceánii a Austrálii reprezentovala aj na dvoch majstrovstvách sveta. „Olympijských hier sa zúčastňujú rôzni športovci z takmer všetkých kútov sveta, čo prirodzene vedie k situáciám, keď sú niektorí športovci prevyšovaní inými. Žiadna krajina nevyniká v každom jednotlivom športe av prípade lámania chleba Austrálie jednoducho nie je v tanci breakdance taká konkurencieschopná,“ napísal americký denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The New York Times Foto: GettyImages
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies