XXIV. ročník dňa otvorených dverí prevádzok Cechu husacinárov Slovenského Grobu

NETKY.SK • 8 September 2024, 10:00 • 2 min
XXIV. ročník dňa otvorených dverí prevádzok Cechu husacinárov Slovenského Grobu

Slovenský Grob, malebná obec známa svojimi husacími špecialitami, je nielen miestom, kde sa stretáva kulinárske umenie s tradíciou, ale aj centrom, kde sa udržiavajú a oslavujú staré zvyky. Každoročne sa tu koná významná udalosť, ktorou je Deň otvorených dverí prevádzok Cechu husacinárov Slovenského Grobu. Tento rok sa uskutočnil už XXIV. ročník tejto slávnosti, ktorá zároveň otvára sezónu pečenia husí.

slovakia

left justify in out

Cech husacinárov, ktorý združuje miestnych majstrov špecializujúcich sa na prípravu pečených husí, organizuje tento deň ako príležitosť pre návštevníkov ochutnať tradičné jedlá bez potreby predchádzajúcej objednávky. V každej z prevádzok budú hostia môcť ochutnať pečené husi s lokšami, ako aj iné husacie špeciality, ktoré sú pýchou tohto regiónu.

obrazok
Husacina Slovenského Grobu
Zdroj: Karmen Procházková
obrazok
Husacina a Penzión Karolína
Zdroj: Karmen Procházková

Okrem gastronomických zážitkov sa každá prevádzka postará aj o bohatý kultúrny program. Návštevníci si mohli vychutnať degustácie vín, ukážky ľudových umení a remesiel, či živú hudbu, ktorá dotvorí autentickú atmosféru tohto tradičného podujatia.

Deň otvorených dverí v Slovenskom Grobe je teda nielen oslavou miestnej gastronómie, ale aj dňom, kedy sa návštevníci môžu priblížiť k bohatej kultúre a tradíciám regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Karmen Procházková, Zdroj foto: Karmen Procházková
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies