Zabitý civilista a ďalší zranený pri teroristickom útoku v údolí Jordánu: IDF spustili lov na strelcov

NETKY.SK • 12 August 2024, 18:15 • 2 min
Zabitý civilista a ďalší zranený pri teroristickom útoku v údolí Jordánu: IDF spustili lov na strelcov

WEST BANK - Izraelský civilista bol zabitý a ďalší bol zranený pri teroristickom útoku proti motoristom na hlavnej diaľnici na Západnom brehu Jordánu v nedeľu popoludní, uviedla armáda a zdravotníci.

slovakia

left justify in out

Hamas v nedeľu večer prevzal zodpovednosť za teroristický útok v blízkosti križovatky Mehola na ceste 90, hlavnej severojužnej tepne v údolí Jordánu. Izraelské obranné sily uviedli, že na miesto útoku bolo vyslané veľké množstvo vojakov, aby pátrali po teroristoch, a že vojaci blokujú cesty v oblasti.

Náčelník štábu IDF Herzi Halevi navštívil miesto útoku a vykonal s predstaviteľmi obrany a bezpečnosti situačné hodnotenie pokračujúceho pátrania po páchateľoch.

„Našou úlohou je chytiť týchto teroristov a dostať sa k nim skôr, ako zaútočia. Tu sme neuspeli,“ povedal Halevi podľa vyhlásenia IDF a dodal: „Hodiny odpočítavajú“ do okamihu, keď bezpečnostné sily chytia páchateľov.

Auto, ktorého cieľom bol strelecký útok v blízkosti križovatky Mehola na Západnom brehu Jordánu, 11. augusta 2024.
Auto, ktorého cieľom bol strelecký útok v blízkosti križovatky Mehola na Západnom brehu Jordánu, 11. augusta 2024.
Zdroj: Rescuers Without Borders

Vojenské a zdravotnícke úrady uviedli, že pri útoku sa dostali pod paľbu dve autá, pričom prvé vyšetrovanie IDF zistilo, že bol vykonaný z útočnej pušky. IDF našli na mieste 5,56 mm nábojnice. Vzdialenosť medzi autami oboch obetí bola podľa sondy asi 250 metrov.

V jednom z áut bol zastrelený 20-ročný muž, informovala záchranná služba Magen David Adom. Neskôr bol identifikovaný ako 23-ročný Yonatan Deutsch z Beit She’an.

V druhom aute našli Anasa Jaramana (32) zo severoarabského mesta Muqeible v stredne ťažkom stave a podľa MDA ho previezli do nemocnice v Izraeli.

IDF uviedli, že útok vykonali palestínski teroristi v okoloidúcom vozidle, ktorí potom z miesta činu ušli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Times Of Israel, Foto: Flash90 / Michael Giladi
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies