Záplavy zasiahli aj Srí Lanku. Postihli viacej ako 87 000 osôb a hlásia odtiaľ 12 úmrtí +VIDEO

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 18:15 • 2 min
Záplavy zasiahli aj Srí Lanku. Postihli viacej ako 87 000 osôb a hlásia odtiaľ 12 úmrtí +VIDEO

COLOMBO - Ministerka obrany Srí Lanky Premitha Bandara Tennakoonová v pondelok uviedla, že nedávne záplavy v tejto juhoázijskej krajine zabili 12 ľudí a viac ako 87 000 ľudí zasiahli.

slovakia

left justify in out

Úradník na tlačovej konferencii uviedol, že najviac postihnuté sú okresy Colombo, Gampaha, Kalutara, Ratnapura, Kegalle, Galle a Matara v provinciách Západná, Sabaragamuwa a Južná.

Celkovo bolo hlásených 12 úmrtí, vrátane štyroch v Matare, piatich v Ratnapure a troch v Colombe, uviedol Tennakoon a dodal, že päť ľudí je hlásených ako nezvestných. V súčasnosti existuje 119 evakuačných a pomocných stredísk, v ktorých žije viac ako 23 700 ľudí postihnutých povodňami, povedal.

Ministerstvo meteorológie v pondelok uviedlo, že prehánky alebo búrky sa občas vyskytnú v provinciách Západná, Sabaragamuwa, Stredná, Južná a Severozápadná. Do pondelka bolo do miestnych evakuačných centier presunutých viac ako 6 000 ľudí a viac ako 12 000 domov bolo poškodených, uviedlo centrum vo vyhlásení.

Príslušníci námorníctva a armády boli nasadení na záchranu obetí a poskytovanie potravín a iných základných vecí postihnutým. Srí Lanka sa od polovice mája potýka s nepriaznivými poveternostnými podmienkami spôsobenými silnými monzúnovými dažďami. Silný vietor predtým lámal stromy v mnohých oblastiach a zabil deväť ľudí.

Obyvatelia sa 3. júna 2024 brodia zaplavenou ulicou po silných dažďoch na okraji mesta Colombo na Srí Lanke.
Obyvatelia sa 3. júna 2024 brodia zaplavenou ulicou po silných dažďoch na okraji mesta Colombo na Srí Lanke.
Zdroj: Xinhua / Ajith Perera


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, AP News, Foto: Xinhua / Ajith Perera
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies