Zavárame papriku. Gurmán Alma paprika Najskôr si uvaríme nálev.
Alma paprika:
Najskôr si uvaríme nálev. Do hrnca dáme 3,75 l vody, 1,25 l octu, 40 dkg cukru, 10 dkg soli, necháme prejsť varom a odstavíme. Na dno pripravených pohárov dáme koliesko cibule, mrkvy, 1 bobkový list, 2 guľôčky nového korenia, 2 čierneho celého korenia a kúsok kôpru. Alma papriky umyjeme, odstránime stopky, naukladáme do pohárov a zalejeme pripraveným nálevom. Uzatvoríme, sterilizujeme 35 minút pri 85°C.
Paprika plnená kapustou.
Na 2 poháre potrebujeme 6 paprík, 800 g hlávkovej kapusty, 30 g cukru a 1 KL soli. Kapustu nakrájame, osolíme, osladíme a necháme odstáť. Papriku umyjeme zrežeme vrchy, odstránime jadrovníky a vyberieme žilky. Z 200 ml octu, 300 ml vody, 1 KL celého korenia, 2 bobkových listov, 2 KL cukru, 1 KL soli, 2 KL horčicový semienok si uvaríme nálev, ktorý necháme asi 2 minúty vrieť. Papriky naplníme kapustou, vložíme do pohárov, zalejeme teplým nálevom a uzatvoríme. Sterilizujeme 35 minút pri 95°C.
Zdroj: autor. redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies