Žiga adresuje Šimečkovi jasnú výzvu: Odstúpte z funkcie podpredsedu NR SR

NETKY.SK • 26 August 2024, 16:02 • 2 min
Žiga adresuje Šimečkovi jasnú výzvu: Odstúpte z funkcie podpredsedu NR SR

BRATISLAVA - Žiga tiež vyjadril obavy, že rodinní príslušníci Šimečku získali zo štátnych a verejnoprávnych zdrojov veľké sumy peňazí.

slovakia

left justify in out

Podpredseda Národnej rady SR a predseda opozičného PS, Michal Šimečka, by mal sám odstúpiť zo svojej funkcie, myslí si Peter Žiga, podpredseda NR SR, ktorý dočasne riadi parlament.

"Ak Šimečka hovorí o sebe ako o transparentnom politikovi, mal by vyvodiť zodpovednosť a odstúpiť," vyhlásil Žiga. Dodal, že Hlas-SD má na situáciu s odvolávaním Šimečku svoj názor, no najprv ho plánuje predstaviť koaličným partnerom.

"My už máme politický názor, ale asi nečakáte, že vám ho poviem skôr ako koaličným partnerom. Tento týždeň by mala zasadať koaličná rada, kde si to prejdeme," povedal Žiga v súvislosti s otázkou, či Hlas-SD podporí odvolávanie Šimečku.

Žiga tiež vyjadril obavy, že rodinní príslušníci Šimečku získali zo štátnych a verejnoprávnych zdrojov veľké sumy peňazí. "Myslím si, že by mal sám odstúpiť, keďže tieto podozrenia existujú a sumy sú státisícové," uviedol. Zdôraznil, že ako zodpovedný a transparentný politik by Šimečka mal vyvodiť zodpovednosť za to, čo sa stalo.

Premiér Robert Fico má tento týždeň koaličným partnerom oficiálne predložiť návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Fico poukázal na to, že niektoré nadácie napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako jeho strýko, mama či partnerka, získali peniaze od štátu.

"Nadácie môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu," zdôraznil Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies