Žilinka: OČTK pristupujú zodpovedne k vyšetrovaniu atentátu na Fica

NETKY.SK • 13 September 2024, 10:53 • 2 min
Žilinka: OČTK pristupujú zodpovedne k vyšetrovaniu atentátu na Fica

BRATISLAVA - K atentátu došlo 15. mája po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, kde premiéra vážne postrelil útočník Juraj C.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovanie prebieha plynule a OČTK aktívne vykonávajú všetky procesné úkony nevyhnutné k náležitému zisteniu skutkového stavu veci a dosiahnutiu účelu trestného konania," zdôraznil generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti.

Počas doterajšieho vyšetrovania bolo vykonaných viacero úkonov, vrátane jedného výsluchu zadržaného, ​​dvoch výsluchov obvineného a dvoch výsluchov poškodených. Prebehlo tiež 111 výsluchov svedkov, jeden výsluch znalca, obhliadka miesta činu, prehliadka priestorov a dve domové prehliadky. Orgány vykonali 24 zaisťovacích úkonov, zadržanie a otvorenie zásielky, štyri prehliadky tela a 31 úkonov v rámci prevodu podania od občanov.

"V rámci vyšetrovania bolo zaznamenaných osem znalcov, spracovaných 18 znaleckých posudkov a odborných vyjadrení, štyri žiadosti o doplnenie požiadaviek, desať návrhov na príkazy pre telekomunikačné údaje, šesť žiadostí o uchovanie a päť žiadostí o právnu pomoc do USA, Českej republiky a Švédska," uviedol Žilinka.

OČTK tiež podali 54 žiadostí o bankové údaje, dve žiadosti o vyčíslenie škody a 33 žiadostí o poskytnutie súčinnosti. V rámci procesu boli podané aj dve žiadosti o ustanovenie obhajcu, jeden návrh na vzatie do väzby, návrh na zmenu dôvodov väzby, dva návrhy na domovú prehliadku a príkazy na vydanie zásielok.

"Súčasťou vyšetrovania je aj komplexná a rozsiahla analýza a vyhodnocovanie zadovážených dôkazov a informácií," doplnil Žilinka.

K atentátu došlo 15. mája po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, kde premiéra vážne postrelil útočník Juraj C.

Útočník je stíhaný pre obzvlášť závažný teroristický útok, pričom streľba Ficovi spôsobila viacero vážnych zranení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR, Foto: ta3.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies