Zomrel komik a herec Bob Newhart. Hviezda Teórie veľkého tresku sa dožila 94 rokov

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 09:19 • 2 min
Zomrel komik a herec Bob Newhart. Hviezda Teórie veľkého tresku sa dožila 94 rokov

NEW YORK - Newhart bol známy svojím suchým humorom. Všetci ho poznáme ako profesora Protóna zo seriálu Teória veľkého tresku.

slovakia

left justify in out

Vo veku 94 rokov zomrel vo štvrtok americký komik a herec Bob Newhart, ktorý sa stal jednou z najväčších televíznych hviezd svojej éry.

Newhart bol známy svojím suchým humorom. Začínal ako stand-up komik, neskôr prešiel na hereckú dráhu v televízii a filme. Získal množstvo ocenení vrátane troch cien Grammy, ceny Emmy, Zlatého glóbusu a Ceny Marka Twaina za americký humor.

Newhart sa narodil 5. septembra 1929 na predmestí Chicaga v štáte Illinois. Študoval obchodný manažment, potom ho povolali do armády a slúžil v kórejskej vojne.

Nakoniec podpísal zmluvu so spoločnosťou Warner Bros Records a jeho album The Button-Down Mind of Bob Newhart sa stal prvým komediálnym albumom v hudobnom priemysle, ktorý sa dostal na vrchol rebríčka predajnosti.

V 70. a 80. rokoch hral v dvoch sitkomoch, a až do vysokého veku hosťoval v rozličných programoch. V niekoľkých častiach neskorších populárnych sitkomov Teória veľkého tresku a Mladý Sheldon stvárnil postavu profesora Protóna.

Počas kariéry účinkoval v približne 20 filmoch vrátane Hlava-22, Svadba naruby či Vianočný škriatok, pričom išlo zväčša o komediálne úlohy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: AFP, BBC News, Foto: TV Guide
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies