Práve teraz

Článok

FAŠIANGOVÉ dobroty, ktorým NEODOLÁTE: Šišky či fánky, stačí si vybrať +RECEPTY +VIDEO

  • 03.02
  • 20:10

Fašiangy sú popri karnevaloch aj časom hodovania pred následným pôstom. Viete, aké sú charakteristické sladké pochúťky, ktoré sa tradujú z pokolenia na pokolenie? Na rôznych miestach Slovenska ich nazývajú rôzne.

Článok

REVOLÚCIA na stoloch obyvateľov EÚ: Chlieb, cestoviny či syr s prídavkom prášku z LARIEV múčnych červov +VIDEO

  • 30.01
  • 17:32

Európska komisia povolila používanie prášku z lariev múčnatky v potravinách. Môže sa pridávať do chleba, cestovín alebo syra. Použitie musí byť uvedené v zložení a prášok musí byť označený ako alergén.

Článok

BRATISLAVA: Top trendy v gastronómii - veľtrh DANUBIUS GASTRO. Slovensko a exotika - veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR. Príďte, neoľutujete! +VIDEO

  • 28.01
  • 20:15

Na veľtrhu Danubius Gastro spoznáte najnovšie trendy v oblasti gastronómie. Ak máte radi dobrodružstvo, neváhajte a navštívte aj medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Obe podujatia sa konajú v bratislavskej Inchebe od 30. januára do 1. februára 2025.

Článok

Taliansko: Majitelia reštaurácií prepadajú panike. TURISTI, toto vás určite PREKVAPÍ! +VIDEO

  • 27.01
  • 16:59

Sprísnenie cestných predpisov týkajúcich sa jazdy pod vplyvom alkoholu v Taliansku sťažilo život majiteľom reštaurácií. Mnohé podniky zaviedli bezplatnú službu odvozu zákazníkov domov po skončení večere. Zmena právnych predpisov sa dotkla aj lekární, ktoré čelia náhlemu nedostatku prístrojov na meranie alkoholu v dychu.

Článok

Fašiangy na Slovensku 2025: Tradície, zvyky a podujatia

  • 06.01
  • 15:57

Fašiangy sú na Slovensku jedným z najfarebnejších a najveselších období roka. Tento čas, ktorý sa začína sviatkom Troch kráľov (6. januára) a končí Popolcovou stredou, je pre Slovákov časom zábavy, tanca, hodovania a tradičných zvykov. V roku 2025 sa fašiangové obdobie bude konať od 7. januára až do 4. marca, a už teraz sa pripravujú rôzne podujatia, ktoré oslavujú túto neodmysliteľnú súčasť slovenského folklóru.

Článok

Recepty na vianočné pečivo zo Slovenska aj zo sveta: Sladké chute sviatkov

  • 26.12
  • 08:06

Vianoce sú časom pečenia, kedy vôňa korenia a sladkého cesta vytvára tú pravú sviatočnú atmosféru. Ak chcete obohatiť svoj sviatočný stôl, pripravili sme pre vás niekoľko receptov, ktoré potešia celú rodinu. Nájdete tu obľúbené slovenské klasiky aj medzinárodné špeciality.

Článok

PREJEDANIE SA sa cez vianočné sviatky: Ako sa vyhnúť zdravotným problémom? ČO ROBIŤ, keď je už ZLE?

  • 25.12
  • 13:29

Vianočné sviatky sú časom rodinných stretnutí, pohody a samozrejme aj výdatných jedál. Bohaté stoly plné tradičných dobrôt môžu byť lákavé, no prejedanie sa počas sviatkov môže mať negatívny dopad na naše zdravie. Aké sú riziká, na čo si dávať pozor a čo robiť, ak sa predsa len cítime zle?

Článok

Vianočné pečivo: Čo sa pečie na Slovensku a vo svete?

  • 25.12
  • 08:04

Vianoce sú neodmysliteľne spojené s vôňou domáceho pečiva, ktorá zaplní celý dom a vytvára tú pravú sviatočnú atmosféru. Každý región, ba dokonca každá rodina má svoje obľúbené recepty. Pozrime sa, aké druhy pečiva sa pečú na Slovensku a čo si na Vianoce vychutnávajú ľudia vo svete.

Najčítanejšie



Najčítanejšie domáce


Práve sa prezerá




Vyhľadáva sa