Moskva spomalí YouTube, ktorý vraj ignoruje legislatívu

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 14:32 • 2 min
Moskva spomalí YouTube, ktorý vraj ignoruje legislatívu

MOSKVA - Poslanec konštatoval, že ďalší osud YouTube v Rusku závisí výlučne od platformy samotnej.

slovakia

left justify in out

Rýchlosť sťahovania videí z platformy YouTube na území Ruska sa postupne zníži. Do konca tohto týždňa môže na stolových počítačoch klesnúť o 40 percent a do konca budúceho týždňa o 70 percent, napísal vo štvrtok na svojom telegramovom kanáli poslanec ruskej Štátnej dumy Alexandr Chinštejn.

Podľa predsedu výboru pre informačnú politiku z prokremeľskej strany Jednotné Rusko ide o vynútené opatrenie. Nie je však namierené proti používateľom v Rusku, ale proti prevádzkovateľovi YouTube, "ktorý si stále myslí, že môže beztrestne porušovať a ignorovať našu legislatívu".

Chinštejn tvrdí, že YouTube robí protiruskú politiku. Platforma podľa neho maže účty ruských verejných činiteľov, blogerov, novinárov, umelcov, ktorí majú iné názory než tie, ktoré prevažujú na Západe.

Poslanec konštatoval, že ďalší osud YouTube v Rusku závisí výlučne od platformy samotnej. Ak nezmení svoju politiku a nezačne dodržiavať ruské zákony, "nič dobré ju tu nečaká", pohrozil Chinštejn. Pripomenul, že v Rusku už existujú alternatívne videoplatformy ako RuTube či VK Video, ktoré sú na vzostupe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: DPA, Foto: kingston.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies