Banská Bystrica: Témou bábkarského festivalu bude Sloboda

NETKY.SK • 13 September 2024, 16:26 • 2 min
Banská Bystrica: Témou bábkarského festivalu bude Sloboda

BANSKÁ BYSTRICA - Súčasťou festivalu bude aj sprievodný program vo forme diskusie, koncertov, workshopov či tvorivého písania.

slovakia

left justify in out

Témou 24. ročníka medzinárodného festivalu súčasného bábkového divadla pre deti a dospelých, nazvaného Bábkarská Bystrica, bude "Sloboda je umenie, umenie je sloboda."

Prvým sprievodným podujatím festivalu bude outdoorová divadelno-výtvarná výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční v piatok podvečer v Banskej Bystrici. Informovala o tom Dominika Macháčová z Bábkového divadla na Rázcestí (BDNR), ktoré festival organizuje.

"Návštevníci a návštevníčky si môžu prísť pozrieť výstavu od 13. septembra do 11. októbra. Performanciu v Záhrade Galérie Dominika Skuteckého budú mať možnosť vidieť počas trvania festivalu od 1. do 6. októbra v čase 10.00 do 17.00 h," priblížila Macháčová.

Mottom aktuálneho ročníka Bábkarskej Bystrice bude Sloboda je umenie. Dejiskom podujatia, ktoré sa uskutoční prvý októbrový týždeň, budú štyri divadelné a nedivadelné priestory v Banskej Bystrici. Na festivale sa predstavia zahraničné i slovenské bábkovo-divadelné súbory pre všetky vekové kategórie. 

"Naše pozvanie prijali renomované súbory z Dánska, Nemecka, Fínska, Ukrajiny, Česka a zo Slovenska. Divadelné skupiny z Dánska, Fínska, Nemecka a Izraela vystúpia po prvý raz na Slovensku," doplnila Macháčová.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu umenia a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pod záštitou predsedu BBSK Ondreja Luntera a Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Bábkové divadlo na Rázcestí, Foto: FB/Bábkové divadlo na Rázcestí
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies