Bešeňová zlepšuje informovanosť turistov aj obyvateľov: Nové digitálne kiosky v centre obce +VIDEO

NETKY.SK • 27 September 2024, 13:36 • 2 min
Bešeňová zlepšuje informovanosť turistov aj obyvateľov: Nové digitálne kiosky v centre obce +VIDEO

BEŠEŇOVÁ - V Bešeňovej nahradili tradičné informačné centrum tromi digitálnymi kioskami, ktoré poskytujú dôležité informácie pre turistov a obyvateľov. Projekt v hodnote takmer 53-tisíc eur ponúka interaktívne informácie o Liptove, miestne aktuality a čoskoro prinesie aj nové služby, ako nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle a servisný stojan.

slovakia

left justify in out

Obec Bešeňová v okrese Ružomberok nedávno zaviedla nový spôsob komunikácie s verejnosťou prostredníctvom troch digitálnych kioskov, ktoré sú umiestnené v centre obce. Starosta Martin Baran uviedol, že v Bešeňovej dlhodobo chýbalo informačné centrum a personál schopný vybavovať množstvo dopytov turistov a obyvateľov.

S novými kioskami sa snaží samospráva zabezpečiť prístup k informáciám, ktoré sú pre návštevníkov a miestnych obyvateľov kľúčové.

Bešeňová je známa nielen svojím vodným parkom, ale aj množstvom menších penziónov, rodinných chát a privátov, ktoré ročne privítajú tisíce turistov. Nové digitálne kiosky slúžia ako informačné tabule o Liptove a zároveň ako úradné tabule obce.

Tieto zariadenia sú prepojené s webom a mobilnou aplikáciou samosprávy, čo uľahčuje prístup k aktuálnym informáciám. Starosta Baran zaznamenal, že kiosky sa stali populárne aj medzi staršími obyvateľmi obce.

"Ľudia si na informačné tabule zvykli. Tým, že v obci nemáme klasickú úradnú tabuľu, nájdu všetky informácie tu. Pristavujú sa pri nich turisti, ale aj obyvatelia," dodal.

Na mieste, kde sú kiosky umiestnené, vzniklo malé námestie, ktoré ponúka ďalšie služby vrátane defibrilátora a verejných toaliet. V blízkej budúcnosti tu pribudne aj stojan na bicykle s možnosťou servisu a cyklomapa okolia.

Zuzana Gvizdová z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Dolný Liptov informovala, že samospráva plánuje osadiť aj nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle. Okrem toho by sa v lokalite mal vytvoriť priestor na občasný predaj.

Projekt, ktorý má hodnotu takmer 53 000 eur, vznikol v spolupráci s MAS Dolný Liptov a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov. Táto iniciatíva nie lenže zlepšuje prístup k informáciám, ale tiež podporuje rozvoj turizmu a miestnej komunity v Bešeňovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Obec Bešeňová, MAS, Foto: visitliptov.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies