Na Rusko padajú ukrajinské drony. Plamene zachvátili letisko, hasiť sa nedarí ani sklad ropy + VIDEÁ

NETKY.SK • 22 August 2024, 12:49 • 2 min
Na Rusko padajú ukrajinské drony. Plamene zachvátili letisko, hasiť sa nedarí ani sklad ropy + VIDEÁ

KALAČ - Vo Volgogradskej oblasti v Rusku sa v noci na štvrtok ozvalo množstvo výbuchov. Ukrajina zaútočila drony na mesto Kalač na Done, cieľom malo byť najskôr vojenské letisko Marinivka. V Rostovskej oblasti už štvrtý deň horí ropný sklad, ktorý spôsobil útok bezpilotných lietadiel. Zničených bolo už 14 nádrží. Informuje o tom web Unian.

slovakia

left justify in out

Podľa príspevkov ruských užívateľov na Telegrame sa začali ozývať výbuchy vo Volgogradskej oblasti okolo pol piatej ráno. Ukrajina vyslala k oblasti drony, v akcii bola na mieste protivzdušná obrana, píše web Unian.

Informačný kanál Baza uviedol, že jedno z bezpilotných lietadiel bolo zostrelené "niekoľko kilometrov od letiska". Vojenský objekt Marinivka sa nachádza zhruba 20 kilometrov od mesta Kalač na Done, kde kvôli útokom vypukol požiar. Mnoho pozorovateľov tak predpokladá, že cieľom dronov mal byť práve tento areál.

Trosky ďalšieho lietadla dopadli na neďaleký dom, ktorý následne zachvátili plamene. V Rostovskej oblasti spôsobuje problémy rozsiahly požiar ropného skladiska. Trvá už štyri dni od doby, keď na sklad zaútočili drony, pripomína tiež Unian.

Areál sa nachádza v meste Proletarsk. Na satelitných snímkach je viditeľný hustý čierny dym a niekoľko ohnísk mohutného požiaru. Analytici odhadujú, že došlo k zničeniu už 14 palivových nádrží. Ďalšie štyri boli čiastočne poškodené, 16 zostáva bez narušenia. Kvôli hustému dymu je stav ďalších 44 tankerov neznámy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Unian, Baza, Foto: The Economic Times / Reuters
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies