Bratislava: Na moste Apollo pribudnú dva nové výťahy

NETKY.SK • 11 September 2024, 10:04 • 2 min
Bratislava: Na moste Apollo pribudnú dva nové výťahy

BRATISLAVA - Výťahy musia byť vyrobené z odolných materiálov, aby splnili tieto požiadavky.

slovakia

left justify in out

Na Moste Apollo by mali byť nainštalované dva nové výťahy, pričom Hlavné mesto Bratislava vyhlásilo na ich dodávku a montáž verejný tender v hodnote viac ako 68 000 eur.

Informácie vyplývajú z výzvy na predkladanie ponúk, ktorá bola zverejnená vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). "Lehota na predkladanie ponúk je do stredy," uviedlo mesto.

Podľa magistrátu je realizácia potrebná čo najskôr, vzhľadom na otvorenie druhej časti nákupného centra na Pribinovej ulici. "Občania nemajú v súčasnosti možnosť bezbariérového prístupu z a na zastávky mestskej hromadnej dopravy umiestnené na Moste Apollo," vysvetlilo mesto v opise predmetu zákazky.

Dodalo, že pôvodné výťahy boli demontované a šachty opravené, preto je teraz potrebné obstarať nové výťahy a namontovať ich do už pripravených výťahových šácht.

Po vykonaní obhliadky priestoru pod Mostom Apollo mesto zistilo, že kvôli extrémnemu vandalizmu nebolo možné opraviť pôvodné výťahy, ktoré boli nenávratne poškodené.

"Nové výťahy budú musieť byť odolné voči poveternostným vplyvom, keďže budú umiestnené mimo budovy a vystavené priamym vplyvom počasia a okolitého prostredia," dodala samospráva.

Výťahy musia byť vyrobené z odolných materiálov, aby splnili tieto požiadavky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ÚVO, Mesto Bratislava, Foto: imhd.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies