Bratislavská MHD prejde do prázdninového režimu. Cestujúcich čaká rozlúčka s ikonickými trolejbusmi

NETKY.SK • 25 Jún 2024, 09:33 • 2 min
Bratislavská MHD prejde do prázdninového režimu. Cestujúcich čaká rozlúčka s ikonickými trolejbusmi

BRATISLAVA - Začiatok júla prinesie do bratislavskej mestskej hromadnej dopravy niekoľko zmien. Ako informuje hovorca Dopravného podniku Bratislava Jozef Vozár, okrem prázdninového režimu upravia trasy aj cestovné poriadky viacerých liniek.

slovakia

left justify in out

"Navyše, hneď v prvý júlový víkend sa budú môcť fanúšikovia DPB rozlúčiť s jedným z ikonických typov vozidiel," informoval.

So začiatkom letných prázdnin začnú všetky linky MHD premávať podľa cestovného poriadku platného pre pracovné dni – školské prázdniny, študentská linka 7 nebude počas prázdnin premávať. Prázdninový režim bude platiť až do 30. augusta.

"Zmena vozidiel so sebou prinesie aj zmenu grafikonu, kratšie trolejbusy budú premávať častejšie," doplnil hovorca s tým, že cestovné poriadky liniek 32 a 33 budú pri cestách z Dlhých dielov naďalej koordinované. 

"Benefitom pre cestujúcich bude okrem lepšieho intervalu aj nasadenie klimatizovaných trolejbusov na celú linku 33," priblížil Vozár s tým, že vozidlá Škoda 25 Tr, ktoré na linke 33 premávali doteraz, tento rok oslávia 18 rokov.

Od 1. júla tiež upravia trasy a cestovné poriadky vybraných liniek. Na linke 29 (Malá scéna – Riviéra – Devín – Devínska Nová Ves, Opletalova) príde k zlepšeniu intervalu počas pracovných dní.

Na autobusovej linke 30 príde k lokálnej úprave trasy v Lamači, linka bude tiež počas pracovných dní v úseku Lamač – Patrónka premávať častejšie. Linka 70 bude v smere do centra mesta obsluhovať novú zastávku Lúčna v lokalite Nový Ružinov.

Linka 147 bude premávať po upravenej trase Hodžovo nám. – Šulekova – Havlíčkova – Kalvária – Prokopa Veľkého – Depo Hroboňova. Upravia aj dobu prevádzky účelových liniek 25, 26 a 92 v sobotu, s ohľadom na pracovné zmeny v priemyselnom parku. Nové cestovné poriadky budú vydané aj pre ďalšie linky.

"Odporúčame cestujúcim, aby si pred cestou skontrolovali cestovné poriadky," uviedol hovorca. Počas leta budú vo viacerých lokalitách výluky, o ktorých budú vopred informovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava, Foto: imhd.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies