Bratislavské cintoríny predlžujú otváracie hodiny na Dušičky a prinášajú nové služby

NETKY.SK • 24 Október 2024, 11:28 • 2 min
Bratislavské cintoríny predlžujú otváracie hodiny na Dušičky a prinášajú nové služby

BRATISLAVA - V období Dušičiek budú bratislavské cintoríny a krematórium otvorené od 7.00 do 20.00 h, pričom pre imobilných návštevníkov budú k dispozícii elektromobily. Novinkou sú aj dotykové informačné kiosky, ktoré uľahčia orientáciu a poskytujú najdôležitejšie informácie pre pozostalých.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s blížiacimi sa Dušičkami budú bratislavské cintoríny a krematórium v správe mestského pohrebníctva Marianum otvorené od 1. do 8. novembra dlhšie, konkrétne od 7.00 do 20.00 h.

Počas tohto obdobia budú cintoríny Vrakuňa, Slávičie údolie a krematórium prístupnejšie aj pre imobilných návštevníkov, ktorým budú k dispozícii špeciálne elektromobily.

Novinkou na štyroch najväčších cintorínoch – Slávičie údolie, Petržalka, Vrakuňa a Ondrejský cintorínsú dotykové informačné kiosky. Tie uľahčia pozostalým orientáciu, keďže poskytnú informácie o otváracích hodinách, lokalizácii hrobových miest, ale aj o aktualizácii údajov či možnostiach platby za prenájom hrobového miesta.

Kiosky zjednodušia vyhľadávanie najžiadanejších informácií a zvýšia komfort návštevníkov.

Pohrebníctvo Marianum zároveň pripomína, že v období od 26. októbra do 4. novembra budú na cintorínoch pozastavené kamenárske práce. Návštevníci sú vyzývaní, aby hroby svojich blízkych upravili v dostatočnom predstihu a rešpektovali pravidlá týkajúce sa vstupu do areálu – platí zákaz vstupu so psami a zákaz jazdy na bicykloch či kolobežkách.

Bezpečnostné opatrenia budú počas Dušičiek posilnené, Marianum apeluje na návštevníkov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a predchádzali tak možným krádežiam. Mestská organizácia taktiež kladie dôraz na ekologickosť výzdoby – odporúča používať živé kvety, prírodné materiály či kompostovateľné dekorácie.

Pre lepšie triedenie odpadu budú na cintorínoch Vrakuňa, Prievoz a Petržalka zriadené stanovištia na separovaný odpad. Zároveň bude zvýšená prítomnosť protipožiarneho a bezpečnostného tímu, ktorý bude dohliadať na poriadok a bezpečnosť všetkých návštevníkov.

Pohrebníctvo Marianum spravuje 18 cintorínov, krematórium a množstvo pamätníkov a fontán na území Bratislavy. Počas Dušičiek tak bude zabezpečený plynulý chod cintorínov aj posilnená starostlivosť o poriadok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Marianum, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies