Bratislavské mestské časti Karlova Ves a Ružinov pozývajú na HODOVÉ slávnosti: Čaká vás bohatý kultúrny program a tradičné atrakcie

NETKY.SK • 27 September 2024, 08:57 • 2 min
Bratislavské mestské časti Karlova Ves a Ružinov pozývajú na HODOVÉ slávnosti: Čaká vás bohatý kultúrny program a tradičné atrakcie

BRATISLAVA - Bratislava bude tento víkend žiť hodovými oslavami. V Karlovej Vsi sa hody začnú už v piatok tradičným viazaním hodových strapcov a vyvrcholia v nedeľu koncertom jazzmana Petra Lipu. Ružinovské slávnosti prinesú hudobné vystúpenia, kolotoče a program pre deti, pričom hlavným hosťom bude nemecká kapela Fun Factory. Obe mestské časti pripravili pestré sprievodné podujatia a zábavu pre celú rodinu.

slovakia

left justify in out

Bratislava sa tento víkend stane dejiskom tradičných hodových slávností v mestských častiach Karlova Ves a Ružinov. Obe lokality pripravili pre návštevníkov bohatý kultúrno-hudobný program, aktivity pre deti, sprievodné podujatia a nebudú chýbať ani tradičné hodové stánky s občerstvením.

Karloveské hody začnú už v piatok (27. 9.) tradičným viazaním hodových strapcov na Námestí sv. Františka, ktoré bude sprevádzané hudobným programom. Oslavy budú pokračovať hodovým sprievodom do Parku SNP v Líščom údolí, kde návštevníkov čakajú mažoretky, hudobné vystúpenia a ohňová šou. Sobotný program bude venovaný folklórnym súborom, detským predstaveniam, rytierskym zápasom a tancu. Nedeľné aktivity vyvrcholia koncertom známeho slovenského jazzmana Petra Lipu.

Súčasťou Karloveských hodov budú aj sprievodné podujatia. Karloveská knižnica organizuje jesennú knižnú burzu, pre deti a rodiny bude premávať hodový vláčik, a Komunitná ulička poskytne priestor pre miestne združenia, ktoré sa budú môcť predstaviť verejnosti. V stane mestskej časti budú mať obyvatelia možnosť diskutovať s vedením samosprávy a pracovníkmi miestneho úradu. Chýbať nebude ani futbalový turnaj a stredoveký dobový tábor.

V Ružinove sa hodové slávnosti rozbehnú v sobotu v Parku A. Hlinku, Wetzlerovom parku a pred Domom kultúry Ružinov, kde už stoja kolotoče a ďalšie atrakcie. "Vo Wetzlerovom parku pripravujeme v sobotu športové aktivity a v nedeľu program pre deti. V Parku A. Hlinku nájdete tradičné hodové stánky s občerstvením a bohatý kultúrny program," uviedol starosta Ružinova Martin Chren. Hlavným hosťom víkendových slávností bude nemecká kapela Fun Factory, ktorá pripomenie svoje najväčšie hity 90. rokov.

Nedeľa bude v Ružinove patriť aj duchovným aktivitám. Slávnostná hodová svätá omša sa uskutoční v Kostole sv. Vincenta, kde sa zídu veriaci, aby si pripomenuli tradíciu hodových osláv.
Hodové slávnosti v Karlovej Vsi a Ružinove prinesú pestrú zmes kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré ponúkajú niečo pre každého – od rodín s deťmi až po nadšencov hudby a tradícií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Karlova Ves - aktuality a informácie, ktoré potrebujete vedieť, FB/MČ Ružinov - oficiálna stránka , Foto: regiony-zoznam.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies