Čech prekonal rekord, vzlietol do vzduchu v balóne s mobilnou toaletou

NETKY.SK • 13 Jún 2020, 13:57 • 2 min
Čech prekonal rekord, vzlietol do vzduchu v balóne s mobilnou toaletou

PELRHŘIMOV - Pilot Jan Smrčka sa v sobotu ráno v českom meste Pelhřimov postaral o nový rekord, keď z Masarykovho námestia vzlietol do vzduchu s balónom, ktorý mal namiesto koša mobilnú toaletu.

slovakia

left justify in out

Nový český rekord

S nápadom prišiel už pred dvoma rokmi. Odvtedy pracoval na jeho realizácii, certifikácii "kabíny" a ďalších potrebných detailoch. Let trval 21 minút a 16 sekúnd. Múzeum rekordov a kuriozít ho zapíše do Českej databázy rekordov.

 

img

 

"Rekordy v karanténe"
Podujatie sa uskutočnilo v rámci akcie Rekordy v karanténe, počas ktorej sa v sobotu o 13:00 pokúsi otužilec Petr Kocián prekonať svetový rekord v pobyte v priehľadnom boxe, pričom ho zasypú ľadovými kockami.

 

Múzeum rekordov
V nedeľu sa karikaturista Lubomír Vaněk pokúsi o nový český rekord s názvom "Karikatúry s rúškami na rýchlosť v časovom limite 60 minút". Výtvarník bude od 13:00 kresliť návštevníkov a návštevníčky Múzea rekordov a kuriozít s tým, že na tvári budú mať dokreslené priehľadné rúško. Diela si účastníci budú môcť zadarmo odniesť domov.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies