Chystáte sa do Chorvátska? Vysokým pokutám sa nevyhnete ani po príchode domov

NETKY.SK • 2 Jún 2024, 12:37 • 2 min
Chystáte sa do Chorvátska? Vysokým pokutám sa nevyhnete ani po príchode domov

Ak sa tento rok chystáte do Chorvátska autom, dávajte si pozor na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, píše dnevnik.hr.

slovakia

left justify in out

S príchodom pekného počasia ľudia viac cestujú, ale aj rýchlejšie jazdia. Práve preto polícia v celom Chorvátsku inštaluje moderné rýchlostné radary. Radar zaznamená aj, či telefonujete, alebo máte zapnutý bezpečnostný pás.
 
„Miesta boli vybrané tak, aby boli na tých cestách, kde je podľa našich štatistík najviac dopravných nehôd,“ vysvetlil vedúci dopravnej polície Krešimir Mišić. Rýchlosť, nezapnutý bezpečnostný pás, alkohol a používanie telefónu sú hlavnými príčinami vážnych dopravných nehôd. Kamery by tomu mali zabrániť.
 
Toto leto by malo na chorvátskych cestách dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky 30 prístrojov, ktoré sa budú striedať na 111 miestach. Vodiči budú stretávať boxy na stĺpoch, zvodidlách a podobne.  
 
Okrem toho, budú radary schopné aj zistiť platnosť technickej kontroly. Pokute sa teda nevyhnete ani po návrate domov. Najvyššie pokuty sa môžu vyšplhať až k takmer 6-tisíc eurám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: dnevnik.hr, Foto: fischer.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies